We do not need to sit and knit, although we all are graying.
We think about what we can do. Our plans we have been laying.
Instead of working all the time, we'll be out somewhere playing
Weblog Sunset Ladies
Red Hats naar Re-Flax
Zondagavond, 27 september jl, hebben we met 12 dames de show van popkoor RE-FLAX bezocht. Dit uitje had ik (Lady Ann) georganiseerd. Mijn man Hennie zingt namelijk in dat koor RE-FLAX en ik ben een grote fan van dat koor!!
We gingen eerst met 6 dames eten in restaurant Indonesia en zijn aansluitend op het gemakje naar het cultureel centrum De Cascade gewandeld. De andere dames voegden zich daar bij ons.  Daarna hebben we met 12 dames (pracht gezicht, 2 rijen in rood en paars) ENORM genoten. We waren allemaal erg enthousiast. Ook waren we onder de indruk van zowel de zang als de dans, wat door het koor werd uitgevoerd. We zagen onszelf (een groepje RED-HAT ladies) in een filmpje,wat eerder bij het Bevertje was opgenomen, voorbij flitsen. Mensen in de zaal vonden het leuk dat we, toen wij in het filmpje te zien waren, weer spontaan met de handbewegingen mee deden. Hennie deed ook nog in een klein groepje mee. JUST US noemden zij zich. Ze hadden auditie gedaan en een plaats in de show verworven. Al met al kan ik, gezien de reacties van de andere 11 RED-HAT ladies, van een geslaagde avond spreken.

Het is voor herhaling vatbaar.  Nou, wie weet……

Liefs van Lady Ann  (Anneluus Haarsma)
Diner aan de Rotte
Een zonnige zaterdag op 23 augustus.

Kookwinkel Het Kookpunt in Rotterdam bestaat 50 jaar. Ter ere van dit jubileum werd er o.a. een diner aan de Rotte georganiseerd. Eén van onze Redhatdames kreeg hier lucht van en probeerde een tafel voor 10 personen te bemachtigen. Helaas, zij was niet de enige en werd op een wachtlijst geplaatst.
Op zaterdag 6 juni was het zover: ons architectonische uitstapje naar theater Luxor in Rotterdam. Bijna was het niet doorgegaan, want toen ik een maand geleden definitief wilde boeken, zei men dat de groep vol zat. Ik was zeer verbaasd, want bij informatie in februari vertelde men mij dat ik altijd kon boeken: als er teveel aanmeldingen waren zou men een 2e gids regelen. Na wat aandringen kon het toch en het restaurant zou speciaal voor ons opengaan.
Workshop Likeuren
Op zaterdag 8 november  om 10.00 uur werden de sunsetladies verwacht bij de firma Rutte om mee te doen aan de workshop likeur maken. We werden ontvangen met koffie en koek in de vroegere woonkamer van Simon Rutte  door gastvrouw Silia en kregen vervolgens uitgebreide informatie over de historie van de firma Rutte als distilleerderij van jenevers, likeuren en eau-de-vie. Onze gastvrouw legde uit hoe likeur gemaakt wordt en vertelde dat er nog steeds op hoogwaardige, ambachtelijke wijze
gestookt wordt. Zo worden er uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt. Alle smaak en kleurcomponenten zijn afkomstig van vers fruit,fruitschillen,kruiden en noten.

Voordat we zelf aan de slag konden gaan kregen we een rondleiding door het pand. Dat dateert uit 1872. Nog steeds worden de oude ketels gebruikt en kun je zien dat er handmatig gewerkt wordt, heel bijzonder.
Daarna gingen we weer terug naar de vroegere woonkamer en werden voorzien van een schort en attributen welke benodigd waren voor het maken van likeur. Maar natuurlijk gingen we eerst proeven voordat we zelf aan de slag konden . Wat hebben we toch een lekkere likeuren en jenevers geproefd. De stemming kwam er goed in en een ieder was wel wat jolig geworden na al dat proeven en wilden nu zelf aan de slag. Silia  gaf uitleg over het zelf maken van likeur en  vertelde wat we wel en vooral niet moesten doen. En eindelijk konden we dan beginnen met mixen,berekenen van het alcohol en suikerpercentage en wat al niet meer. Ontzettend leuk om te doen en na afloop kregen we ons eigengemaakte flesje likeur mee met eigen etiket en een glas. We bedankte Silia voor deze geweldige
workshop en gingen daarna naar de winkel waar we voor onze Queen een “echte Rutte likeur” hebben gekocht om de pijn te verzachten na haar knieoperatie. Voor de liefhebbers gingen we nog een hapje eten bij de Reiziger hetgeen een goede afsluiting bleek. Het was een dag met een gouden randje!

Janine, lady Jane Green.
High Tea Annet
Dordrecht, 1 november 2008

Om het feit te vieren dat ze alle operaties en behandelingen goed heeft doorstaan en achter de rug heeft en tevens om haar Redhatvriendinnen te bedanken voor alle lieve ondersteuning die ze heeft gekregen, trakteerde Lady Catharina ons op een heerlijke High Tea in haar paleisje in Alblasserdam. En wat een feest was het! De tafel stond gedekt met de
heerlijkste eigengemaakte zoetigheden, we konden kiezen uit diverse theesoorten of koffie en de kamer was sfeervol versierd. Lady Catharina had haar hofdames vrijaf gegeven maar werd in alles ondersteund door haar dochter en schoondochter.

Nadat we allemaal een plekje hadden gevonden met wat lekkers onder handbereik, vertelde Queenie hoe blij wij waren dat het allemaal zo goed was afgelopen en dat we genoten van het feit dat Annet weer gezond bij ons zit. Bovendien wilden we nog even onderstrepen dat ze een kanjer is. Altijd positief maar zeker ook niet bang om haar angsten te bespreken met vrienden en haar kinderen. Marieke, Dick en Anne jullie hebben het geweldig gedaan!
Om dit alles te onderstrepen, kreeg ze van ons een cadeaubon die ze kan besteden bij de Hofleverancier Hoedenhuis Nelly en natuurlijk gaan we graag met haar mee om een hoed uit te zoeken. Bekomen van alle emoties, hadden Marieke en Anne gezorgd voor allerlei heerlijke hartige hapjes en de thee werd vervangen door wijn. Ook daar genoten we van! De middag vloog om en eigenlijk wilde niemand vertrekken maar…… aan alle goede dingen komt een eind. Annet bedankt voor een supermiddag

Queen Didi
Aantal pagina's 5
[1]   [2]   [3]   [4]   [5]
Shoebox-Swap
2008, alweer de tweede Redhat shoebox swap op rij
Een waar genoegen in deze gehaaste maatschappij.
Onze Queen heeft wéér de moeite genomen
Om ons uit te nodigen in haar schoenendoos langs te komen.

Wij, als vijftig plussers, genieten van het leven
Even geen zorgen en moeilijkheden, is ons streven.
De Sunsetladies hopen nog vele jaren plezier te maken
Al zullen wij, het is niet te ontkomen, af en toe een zuchtje slaken.

Ook in mindere tijden zullen wij netwerken.
En juist dan onze sociale contacten versterken.
Al bijna drie jaren zorgt Didi, als echte Redhatter
Voor heel veel paars en rood gekletter.

Ja, we zijn dan wel een desorganisatie
Maar in Dordrecht zijn wij toch echt Queenie's creatie!
Ik eindig daarom met een hulde aan onze Queen
Een driewerf HOERA, HOERA, HOERA misschien?
Zaterdag 20 december 2008

Voor de tweede keer hebben we een Shoebox-swap gehad in de Koninklijke Schoenendoos en we hebben weer genoten! Van de warme sfeer, de met zorg uitgezochte en prachtig verpakte cadeautjes, de gedichtjes, de grappen maar bovenal het besef dat iedereen van te voren zó bezig is geweest om van deze meet een succes te maken. Het voelde aan als een warm bad. Ik werd in het zonnetje gezet door een prachtig gedicht. Het was bij een cadeautje dat Freule van Tuyl kreeg, we weten natuurlijk niet wie de dichteres is maar ik ben zeer vereerd en wil haar bedanken voor de complimentjes. Bovenal wil ik tegen jullie zeggen: Chapeau voor alles wat jullie voor deze ochtend gedaan hebben en ik hoop in staat te zijn om hier een jaarlijks terugkerende traditie van te maken . Queen Didi
Dordtse Kerstmarkt
Zaterdag 12 december 2009
De Talented Ladies uit Capelle a/d IJssel kwamen vandaag naar de Dordtse Kerstmarkt en werden ontvangen door een aantal RitS-chapterettes: Queen Didi, Vice-queen Pieta, Lady Pecunia en Lady Ann hadden de eer om Queen Eleonora en haar Ladies te mogen begroeten.
Na de kennismaking hebben we een kleine wandeling door het centrum gemaakt en daarna geluncht in “het Bolleke” die speciaal voor ons open was. Het was heel gezellig maar helaas hadden ze problemen met de verwarming en omdat het een erg koude dag was, waren we binnen de kortste keren bevroren! Zelfs een neutje ontdooide ons niet echt. Gelukkig genoten we wel van het warme Rood/Paarse gevoel. Het is iedere keer weer een klein wondertje hoe die Rode hoed banen breekt. Binnen de kortste keren zaten we met elkaar te praten alsof we elkaar al jaren kenden. Ik voeg het verslagje van Queen Eleonora bij:
Namens alle Talented Ladies hartelijk dank voor een geweldige dag. We hebben genoten: van jullie hartelijke ontvangst, de "koude"lunch, de red hat tips, de kerstmarkt en nu met de foto's: de napret. Wij wensen jullie hele fijne "Sunset"dagen en een gezond, gezellig en geweldig Red Hat jaar toe! Royal Hugs van Queen Eleonora en de Ladies
Leuk om op deze manier contact te hebben met andere chapters en zeker voor herhaling vatbaar!
Queen Didi
Op 12 december gingen Queenie, Lady Wolverin en Trudy naar de Max Proms. We lieten ons brengen door de N.S. De heenreis verliep voorspoedig, we hebben lekker gegeten en genoten van prachtige muziek. De terugreis was minder voorspoedig. Zonder in details te treden; we waren blij toen we tegen twee uur 's nachts thuis waren!

Helaas geen foto's maar misschien kunnen jullie toch de sfeer een beetje proeven uit de korte verslagjes
Queen Didi
Max Proms
Op 10 december ging er een afvaardiging van RitS naar Kunstmin om Trudy en haar leerlingen  te bewonderen in het muziekspektakel Leonardo.
RITS naar de Sauna
Op woensdagmorgen 19 november reed de blauwe koets met vier dames richting de Thermen in Ridderkerk. Na het bewonderen van de mooi verbouwde entree koersten we direct door naar de koffie. Al snel waren we met z'n vijven.
Het was er reuze gezellig. Toen was het tijd voor de eerste sauna-gang. Heerlijk, die warmte in deze tijd van het jaar. Na het saunabad kwam dame nummer zes erbij. Om dit te vieren zetten we onze rode mutsjes op, die Elly Bron voor ons gemaakt had. Natuurlijk moesten we toen ook in de sauna vertellen, waarom we rode hoofddeksels droegen! Een succesvolle missie dus. De hele dag was heerlijk ontspannen. Tot slot deden we een Zweedse Löyle met ijsblokjes om te koelen en een fruithapje tussendoor. We gingen allemaal zeer schoon en glad en relaxed naar huis. (met dank aan Lady Poppy die dit verslagje schreef)
Quiltbee bij Lady Beth
Zaterdag 17 januari vertrokken we naar Giessenburg waar we verwelkomd werden ten Paleize van Lady Beth voor een Quiltbee. We leerden een andere Lady Beth kennen. Wat een kennis heeft zij van het quilten, de termen Bargello, Fat Square, Log Cabin, Mystery Quilt, meanderen vlogen om onze oren. We zagen de prachtigste quilts, het zijn ware kunststukjes. En wat een geduld moet je hier voor hebben. Over sommige quilts doet Lady Beth jaren en dat komt ook een beetje omdat ze het ontwerpen zo leuk vindt. Er liggen dan ook heel wat UFO's (Un Finished Objects) in haar kast. Het meeste werk gebeurt met de hand en soms ook wel eens iets met de naaimachine. Ook daar moet je een kunstenares voor zijn om al die bochtjes te maken tijdens het meanderen. Terwijl we genoten van de prachtige quilts, sommige in heldere kleuren, andere weer in prachtige vervaagde tinten, werden we ook nog eens verwend met allerlei lekkere hapjes. We begonnen met thee met gebak, daarna werd de tafel volgeladen met zoete broodjes, brownies en overheerlijke zalmsandwiches. En alsof dat niet voldoende was, kregen we op het eind van de Quiltbee ook nog soep aangeboden. Helaas waren we toen al zó vol dat we dat af moesten slaan. Lady Beth bedankt voor een onderhoudende en zeer gezellige middag. Volgende keer ben ik zeker weer van de partij! Queen Didi
Chinese Papierkunst
Dinsdag 20 januari 2009.Met zes rode hoeden dames meldden we ons bij mevrouw Yan voor een workshop Chinese papieren bloemen vouwen. Deze uit China afkomstige mevrouw ontvangt ons uiterst vriendelijk in haar huis in Dordrecht. We komen gelijk al in de stemming, want overal in haar huiskamer hangen en staan voorbeelden van de bloemen. Na een heerlijk kopje Chinese thee gaan we aan de slag. Vouwen, knippen, plakken en vooral goed kijken naar onze “juf ”.Twee en half uur later is onze paarse papieren Chinese roos klaar. Heel tevreden gaan we weer huiswaarts.
Eindelijk was het zover en gingen: Erna, Janine, Didi, Margaretha, Elly Bron, Hanny H., Anja en Netty naar galerie Kleur op de Steegoversloot in Dordrecht. Eerst mochten we een kleur zijde sjaal kiezen met strengetjes gekleurde wol onder leiding van Marita en Andrea. Ieder koos een plaatsje staand of zittend en de potjes werden gevuld met stukjes olijfzeep vermengd met warm water met een deksel met gaatjes. Na uitleg werden de zijdesjaals op bubbeltjesplastic gelegd met daarna de wol waar je deze wilde hebben; natmaken met het zeepwater daaroverheen weer bubbeltjesplastic met zeepwater. Daarna maar wrijven en wrijven goed kijken of het al ging vastzitten (ofwel vervilten ) en dan kon je doorgaan met een volgend stukje sjaal met wol beleggen en etc. Sommige dames gingen hard aan de slag. Ieder had weer geheel een ander ontwerp. Het was rustig maar er werd ook wel gekletst en elkaar gemotiveerd. Halverwege kregen we thee met heerlijke ( neem ik aan heb zelf niet gegeten) Brownies, caramel met appelcake en gewone cake. Sommige smulden er heerlijk van. Volgens Andrea en Marita waren we snelle leerlingen want we hadden niet alle tijd nodig. Het laatste stuk werd afgemaakt en daarna de zeep uit de sjaal spoelen en controleren of alles vastzat. Er waren vele paarse maar ook rode, roze, wit, grijs en bruin als zijde sjaal gebruikt en ze zagen er allemaal fantastisch uit. Door de nattigheid is het niet meer gelukt om een foto ervan te maken.

Het was een leuke middag met een mooi resultaat maar wel een smetrandje. Want Janine haar fiets stond niet meer voor de winkel. We hebben nog rond de winkel gekeken maar helaas Didi heeft haar gelukkig naar huis gebracht.
Groetjes Lady Dance
Viltworkshop 15 februari 2009
Derde Verjaardag RitS
Zondag 22 februari 2009. Het is niet te geloven maar RitS is al weer drie jaar oud en de kleuterschoenen ontgroeid. We zijn een groot en actief chapter geworden,dat moet gevierd worden met een feestje en daar  kunnen die RitSers wat van!

We startten de dag om 10.30 op onze bijna vaste ontmoetingsplek achter het station en vertrokken met een aantal Ladies naar outlet Rosada in Roosendaal. Zodra we aangekomen waren, gingen we aan de koffie met wat lekkers erbij en we hadden bekijks ondanks dat het carnaval was.
Toen we gelaafd waren, gingen we op jacht naar koopjes en die waren er volop. Prachtige merkkleding, schoenen, tassen, sieraden……..je werd er hebberig van. Hier en daar scoorden we wat, er wat gepast, gekeken, mooie kleding gekocht, sexy lingerie aangeschaft en soms moest er ook weer iets (met een diepe zucht) teruggehangen worden en werd er ter plekke besloten nooit meer een hap te eten. Gelukkig werd dit goede voornemen vlug vergeten bij de volgende koffieronde. De tijd vloog om en we moesten terug naar Dordrecht waar Constance op ons wachtte om Staatsieportretten te maken. In het Bevertje waren de voorbereidingen in volle gang voor ons feestdiner maar we begonnen met een lekker drankje. Er werd volop gebabbeld en gelachen,Truus die ons bediende, had moeite om boven het kabaal uit te komen. Het diner was heerlijk, de bediening perfect en de sfeer kon niet beter. Queenie hield haar Troonrede en Lady Ann deed het eindwoord. Wat schudde ze dat prachtig uit haar mouw! Hier en daar werd tijdens het speechen een klein traantje weggepinkt. Helaas misten we een aantal Hoogheden die door omstandigheden niet aanwezig konden zijn maar misschien kunnen ze toch nog een beetje meegenieten door de foto's en de verhalen. We gaan ons best doen om van hen ook nog een Staatsieportret te krijgen.  

Geweldig dat het Bevertje speciaal voor ons open ging. Hilda, Truus en Monique nogmaals hartelijk bedankt Hoogheden het was weer klasse en we gaan er met elkaar opnieuw een topjaar van maken!! In plaats van de Nieuwsbrief staat de Troonrede op de site zodat jullie die ook nog eens kunnen lezen. Queeniegroetjes Queen Didi
Paardenmelkerij Hoekse Waard
Zaterdag 21 maart 2009. Op deze prachtige eerste lentedag vertrokken met onze rossen, weliswaar stalen rossen maar toch met paardenkracht, naar Strijen om daar de Paardenmelkerij “Hoeksche Waard” te bezoeken. We werden hartelijk ontvangen door Martin van der Giessen en Miriam en Ben v.d. Wijngaard.
Voor velen van ons was het onbekend dat paarden gemolken kunnen worden en dat deze melk zeer gezond is. Van paardenmelk worden vele producten gemaakt zoals shampoo, crèmes, zeep en voor de mensen die geen melk lusten wordt er paardenmelk Capsules gemaakt. Men zegt dat paardenmelk een prima middel is ter ondersteuning bij veel klachten. De darmflora wordt versterkt en de stofwisseling wordt bevorderd en dat heeft een gunstige invloed op de gezondheid.

We kregen een rondleiding, zagen hoe de paarden werden gemolken en onder het genot van een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij kregen we nog een diashow over de paardenmelkerij die tevens een zorgboerderij is. Tijdens de koffie werd Miriam even in het zonnetje gezet en kreeg ze een cadeautje omdat ze ons zo trots van alles liet zien.

Uiteraard waren de paarden prachtig maar we werden vooral vertederd door de veulentjes.
We kregen van Bianca een likeurglaasje paardenmelk aangeboden en daarna kwamen we nog even toe aan één van onze lievelingsactiviteiten nl. shoppen en wel in Bianca's winkeltje.

Nadat we afscheid hadden genomen van Martin, Bianca, Ben en Miriam reden we nog een eindje verder de dijk op en kwamen aan bij een bijzonder plekje: Koffie- en Knippunt. Dit bleek en heel leuk plekje te zijn voor het nuttigen van een versnapering. De heren kunnen hier tevens hun haar laten knippen. Een plekje om te onthouden! Hier komen we zeker nog eens terug. We hebben weer een heerlijke dag gehad en vonden het ook erg fijn dat onze nieuwe Lady Butterfly (Eveline Spoormaker) er bij was en zo zichtbaar heeft genoten. Het leek of ze er al jaren bij was. Van harte welkom Lady Butterfly!

Queeniegroetjes Queen Didi
Boerengolf in Leerdam
Zaterdag 9 Mei 2009, Een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje beloofden ons een prachtige dag toen we vertrokken naar de Hof van Schaayk in Leerdam voor een dagje boerengolf. De Koninklijke tomtom voerde ons via een prachtige route door de Alblasserwaard en toen we aankwamen op de boerderij werden we hartelijk ontvangen door de boerin en haar schoondochter. We dronken ons moed in met een bakje koffie, trokken de kaplaarzen aan en na wat instructies gingen we de wei in. Volgens de boerin duurde een rondje ongeveer anderhalf à twee uur en als we bij hole 4 kwamen, moesten we bellen en zou de picknick gebracht worden. Nou……. na een uur waren we hole 1 nog niet gepasseerd maar we hadden wel pijn in onze buik van het lachen. Om een lang verhaal kort te maken; we zijn over de sloot gekomen (onder Queeniebegeleiding), hebben 2 holes overgeslagen en toen gauw gebeld voor de picknick, ondertussen was het al 1 uur geweest. En ja hoor daar kwam de boer met de strobalen en de picknickmanden. We hebben heerlijk in het zonnetje gezeten, lekker gegeten en na een pitt-stop achter een zelfgebouwd muurtje van strobalen, besloten om alleen de oneven holes te spelen. Natuurlijk belandde er ook nog een bal in de sloot die er door Jacky uit werd gevist. Al met al een heerlijke dag, prachtig weer die afgesloten werd met een lekkere neut. Dit moeten we beslist nog een keer overdoen.

Queeniegroetjes Didi

Luxor Theater Rotterdam
Er waren veel enthousiaste reacties op het voorstel om Luxor vanuit een ander perspectief te bekijken en met 18 rode hoedjes gingen we richting Rotterdam. Het bleek een schot in de roos. Ik heb niemand gesproken die het niet geweldig heeft gevonden. We kwamen leuke details te weten: o.a. over het kunstwerk met bladzilver en -goud plus 1.900 granaten, het kamertje net na de ingang, waar de artiest het binnenkomende publiek kan bespieden, het feit dat aan het oorspronkelijke ontwerp van Bolles en Wilson (bijna) niets gewijzigd hoefde te worden tijdens de bouw en dat de architect vóór Luxor nog nooit een theater had ontworpen. Het was allemaal heel erg leuk. Ook het kijkje achter de schermen was opmerkelijk: ongelooflijk wat een ruimte er nog achter het achterste decorstuk zit.
Ruim anderhalf uur duurde deze fantastische rondleiding door de chauvinistische maar zeer geïnspireerde Rotterdammer die onze gids was.

Rond twaalf uur hadden we wel trek gekregen. Tapasbar Terra was al in gereedheid gebracht en we mochten uit de kaart een tapas of soep met een broodje kiezen. Binnen niet al te lange tijd konden we ons tegoed doen. En een lekkere kop koffie, een wijntje of een frisdrankje erbij completeerde het geheel. Bij het afrekenen bleek dat we zo bescheiden hadden gekozen, dat de wijn en frisdrank niet apart hoefde te worden afgerekend. Dat viel weer alleszisns mee.

Al met al een zeer geslaagde dag met ook na afloop veel complimentjes voor dit buitengewoon leuke uitje. JE ZAL MAAR LID ZIJN VAN DE DORDTSE REDHATS: dan doe je pas leuke dingen!!!
Groetjes, Anke (lady D.)
Dag van de Romatische Muziek
in Rotterdam
Nog even nagenieten van een heerlijke dag! Alles was super, het weer, het gezelschap, de hapjes en de drankjes.

Voor degenen die er niet bijwaren; ons jongste Redhatje is Queenie's kleindochter Shauna die een paar uurtjes mee mocht naar de Dag van de Romantische Muziek en ze heeft genoten! Ze wilde eigenlijk helemaal niet met opa mee ondanks dat ze met hem ging golfen. Net als de Sunsetladies was ook zij helemaal onder de indruk van de prachtige muziek en de mooie entourage.
Net als de andere jaren, was het weer een succes en als het enigszins kan, gaan we volgend jaar en wie weet; met een grote picknickmand en heel veel Sunsetladies?

Queen Didi
Zondag 9 augustus 2009


Maar …  een aanhouder wint. Vlak voordat het diner zou plaatsvinden polste onze Lady bij het Kookpunt of er misschien een tafel was geannuleerd en vroeg direct hoe hoog de Sunsetladies op de wachtlijst stonden. Een duidelijk antwoord werd niet gegeven.

Een paar dagen later nog maar eens contact opgenomen én een leuk verhaaltje vertelt over de Redhatsociety én over de Sunsetladies. Inmiddels was men bij het Kookpunt wel nieuwsgierig geworden naar die dames in rood en paars.

En ja hoor …….. één reservering kon niet doorgaan. Bij het Kookpunt dacht men direct aan ons en informeerde op donderdagavond laat of wij nog interesse hadden. Dit was niet aan dovemansoren gezegd. Wij gingen graag in op de invitatie.

Wat hebben wij genoten en gelachen. Wij verzamelden ons in Rotterdam en kregen aan het Noordplein tafel nummer 42 toegewezen. Een schitterende plek onder de bomen, langs de Rotte  én in de schaduw.

We hebben niet alleen van een heerlijk diner mogen genieten, maar werden ook verrast met entertainment …………..zoals een drumsolo door Cesar Zijderveld, een tafelserenade van Annie van de Berini's ………. een kookdemonstratie van de KutKoks. Als afsluiting een plein vol met kraampjes waar je kon kiezen uit heerlijke desserts. Geweldig, wat een festijn.

Je kon een fles wijn verdienen door een sprong in de Rotte te wagen. Gezien onze outfits leek ons dat niet zo'n goed idee. Wij hadden bedacht een symbolische Redhatter te water te laten . Jawel, één van de Ladies was zo aardig een pop een metamorfose te laten ondergaan …… na veel arbeid  was het evenbeeld van een Redhatter geschapen. Alleen ……. bij navraag bij de organisatie konden wij op die manier geen fles wijn bemachtigen. Ja, toen waren wij het er al snel over eens dat wij dan deze schitterende creatie maar als mascotte moeten gaan gebruiken.
Schilderfestijn
Zaterdag, 17 oktober 2009, hebben we met de Rits een workshop schilderen gedaan bij Ruud en Marga de jager, in galerie het “Nieuwe Werck” in de Hoge Nieuwstraat te Dordrecht. Marga verzorgde de schilderworkshop en Ruud zorgde voor de hapjes, drankjes en de lunch. Na een lekker kopje koffie en een korte uitleg over de huisregels gingen we aan de slag.
We zijn begonnen met het maken van een ontwerpschets. Vervolgens werd dit ontwerp overgezet op het schilder- doek door middel van overtrekken met een potlood. 't Was een gezellige drukte. Na de lunch, die overheerlijk was met allerlei aparte dingen die we kregen, zelfs een glaasje wijn erbij, en een lekker toetje, mocht er geschilderd worden. Nog de complimenten aan Ruud. Hij had geweldig zijn best gedaan. Bij het schilderen heeft iedereen erg zijn best gedaan en iedereen ging dan ook met een 'kunstwerk' naar huis. Waar een vraag was werd er door Marga advies gegeven. Het was een lange dag. Iedereen ging moe, maar met een voldaan gevoel naar huis. Volgens de berichten hebben we het allemaal erg leuk gevonden. Ook Marga en Ruud hebben het een plezierige dag gevonden.