Weblog Sunset Ladies
We do not need to sit and knit, although we all are graying.
We think about what we can do. Our plans we have been laying.
Instead of working all the time, we'll be out somewhere playing
Op de vroege zondagochtend van de 15e juli onder een stralend blauwe hemel, maakten de Sunsetladies zich op voor een sportieve Fietspuzzeltocht. Wat een leuk gezicht was het, die verzameling rode petjes, hoedjes en paars/rode kleding op de stalen rossen.

De fietspuzzeltocht was voorgereden door Queenie en haar King. Queenie verzekerde iedereen ervan dat het goed te doen was. We zouden per twee ladies vertrekken met een tussenpauze van 5 minuten maar een desorganisatie eigen, besloten we ter plekke, dat het veel gezelliger was om met zijn allen te fietsen.

Het werd een gezellige bende, de vragen werden besproken, soms moeilijk, soms wat gemakkelijker en soms voorgezegd. Iedereen deed zijn best om toch vooral maar die paarse mercedes-cabrio met rode lederen bekleding te winnen. Sommige Hoogheden zetten de vaart er in en waren als eerste bij de watertoren. Zij zaten al achter de koffie toen de rest er aan kwam. Lady Jo had een goede oplossing voor zadelpijn; ze ging nog harder fietsen en scheurde ons regelmatig voorbij! Bij Poldercafé de Waterjuffer in de voormalige watertoren deden we ons tegoed aan heerlijke cappuccino en begonnen daarna vol goede moed aan het laatste deel van onze tocht. De terrasjes aan de haven begonnen zachtjes naar ons te roepen, de Koninklijke keeltjes werden steeds dorstiger en de Hoffelijke beentjes trapten steeds harder. Dit alles had als gevolg dat we veel eerder dan gepland aankwamen bij het Groothoofd. We besloten toen om het diner om te zetten in een lunch. Eén telefoontje naar Merz was voldoende; voor zo'n Hoog gezelschap werd direct alles omgegooid. We streken dan ook heerlijk neer op het terras, op zachte kussens die speciaal voor onze Adellijke derrières waren neergelegd. Wat smaakte dat eerste glaasje heerlijk, ook de diverse broodjes waren verrukkelijk en tussendoor hadden we ook nog eens lol met de prijsuitreiking. Omdat iedereen alle antwoorden goed had, werden de cadeautjes op tafel gedeponeerd en mocht iedereen wat uitzoeken. Voor het laatste Redhat Regenjasje moest zelfs geloot worden om er voor te zorgen dat Lady Poppy en Gravin van de Jacht elkaar niet in de haren vlogen. Eerlijk is eerlijk, de Gravin won en gaf het vanuit de goedheid van haar Gravinnelijk hart direct aan Lady Poppy die dit gracieus accepteerde.

Dames, jullie zijn echte Redhat-kanjers die de Tour de la RitS met trots hebben uitgereden!

Queen Didi
Tour de la Rits
aantal pagina's 5
[1]  [2]  [3]  [4]   [5]

Ook dit jaar ging de RitSers naar de Dag van de Romantische Muziek. Weliswaar met een byzonder kleine afvaardiging maar….. we waren er. Dit kostte wel wat moeite want Lady Antoinette miste de watertaxi. Queenie kon alleen nog maar wuiven met haar Koninklijke zakdoekje en hopen dat haar Lord Piet haar naar Rotterdam zou brengen. In H.I. Ambacht stapte Lady Ann aan boord en ja hoor….. in Rotterdam stond onze Lady Antoinette al te wachten. Het zonnetje scheen, we hadden er zin in en kwamen al gauw Queen Valentine tegen met een aantal van haar hofdames. Ook kwam er nog een Sea-angel langs. Queen Janna was aanwezig maar die hebben we gemist. Het was al met al weer een gezellige dag. We hebben opnieuw onze ogen uitgekeken, op het terras bleek de chocoladetaart toch iets te machtig voor Lady Antoinette zodat Lady Ann en Queenie mee moesten snoepen. We waren alledrie onze camera vergeten maar er was een dame die ons zó mooi vond dat ze vroeg of ze foto mocht maken (je begrijpt dat we ons echt filmsterren voelden!) en ze wilde die ook met alle plezier mailen. We hebben genoten en afgesproken dat volgend jaar zeker weer gaan en dan ook de partners meenemen, moet af en toe kunnen, mits ze bretels en/of geblokte sloffen dragen.

Queen Didi
Zondag 12 augustus 2007
En het was genieten! Wat leuk om allerlei zaken uit je jeugd weer terug te zien en wat een herinneringen riep dat op. De verhalen kwamen dan ook al gauw los. Iedereen wist zich het gordijntje onder de aanrecht te herinneren, de schoolbank met de inktpot, de zelfgemaakte inktlap en zagen onze moeders er echt zo uit?? Na een kopje koffie op het terras, vertrokken we voor de lunch naar De Heren van Slijdregt in het oude stationsgebouw van Sliedrecht waar we de keuze hadden uit de heerlijkste lunchgerecht maar toen Lady Jo en Queenie zagen dat er mosselen op de lunccnhkaart stonden, gingen ze ervoor! Heeeeeerlijk!! Dit is een adresje om te onthouden. Misschien iets voor de viering van ons tweejarig bestaan?
Queen Didi

Zaterdag 1 september wandelden we "down memorylane" via een tentoonstelling over de jaren 50 in Museum de Koperen Knop. Ondanks de natte zomer, boften we want het was stralend weer.
Op deze zonnige zondag hadden wij de eer uitgenodigd te worden door Lady Ann om een optreden bij te wonen van Re-flax. Haar eigen Lord Henny zingt in dit beroemde koor dat tweede is geworden bij Korenslag. Een feit om trots op te zijn.

Een afvaardiging van RitS vetrok 's middags naar theater Cascade in Hendrik Ido Ambacht waar het optreden plaatsvond. We hadden prima plaatsen en hebben genoten van de muziek, de enthousiaste mensen, hebben heerlijk meegezongen, gezwaaid en gezwierd. Na afloop hadden we de eer om met een paar mensen van Re-flax te kunnen babbelen, ook met Lord Henny himself,  we hebben met elkaar het glas geheven op een geslaagde middag en kregen ook allemaal nog eens een cd. met muziek van Re-flax cadeau. Graag komen we nog eens terug om naar dit fantastische koor te luisteren en te genieten van hun show.

Queen Didi
RE-FLAX VOCAL GROUP

Dordrecht 7 oktober 2007
Las Vegas aan de Maas
Derde Red Hat Society Landdag
25 oktober 2007 te Venlo
’s Morgens om 8.45 uur kleurde het station in Dordrecht Paars en Rood toen de Redhats in the Sunset zich daar verzamelden, 14 Ladies in hun Koninklijke outfits en binnen korte tijd kwamen daar nog eens 4 Sea-Angels uit Goedereede bij. Nadat we de kaartjes gescoord hadden, heus niet zó eenvoudig met een dergelijk automaat, vertrokken we al gauw richting Venlo. In de trein was het al gauw een geklets van jewelste. Ondanks de kou, de verwarming deed het niet, en verschrikkelijke trek in een lekkere kop koffie, er was geen restaurantwagen, hadden we het toch erg gezellig. In de coupé van Queen Janna zat het hele stel Hoogheden met de cape van de Queen over hun knieën, zij hadden het in ieder geval niet koud. In Eindhoven kwam er een grote groep Redhatters bij, we hadden veel bekijks en positief commentaar. We hebben er tenminste voor gezorgd dat de treinreizigers die dag met een glimlach begonnen!
Aangekomen in Venlo was het paars en rood overweldigend aanwezig. Wat een prachtig gezicht. Onder begeleiding van de Hofdames van de Limbostars vertrokken we in optocht naar Labierint Centre des Café ’s waar we werden ontvangen door Queen Annette en haar gevolg. Ondanks alle drukte wist het personeel ons goed op te vangen en de koffie smaakte heerlijk. Menige Redhatter vertrok al spoedig naar het marktplein waar troubadour Peter van de Water al spoedig de stemming er in had zitten en een aantal Queens en gevolg in de polonaise gingen, aangemoedigd door het Venloose publiek die zelfs een rode neus opzetten en Alaaf riepen. Ja…. ze weten in het Zuiden wat feesten is.
Om 12 uur traden Queen Annette en Burgermeester Bruls aan op het bordes van het prachtige oude stadhuis (1598) van Venlo en ook de hofdames van de Redhats ala Limbourgh voegden zich bij hen. Na een toepasselijke toespraak van beiden kwam het startsein om de aan ons uitgereikte ballonnen op te laten en lucht kleurde zich paars en rood. Geweldig!!
Zoals ons beloofd was het slechts een klein stukje “dansen”naar de Maaspoort. We werden daar ontvangen door de Queen’s echtgenoot King Theo en ook waren er echtgenoten aanwezig van andere Redhatters. We konden onze jassen weg laten hangen en behaaglijk gaan zitten en genieten van alle Rode Hoeden en Paarse Outfits die voorbij schoven. Later kregen we een heerlijk kopje soep en konden toe tasten van het buffet dat zeer regelmatig werd bijgevuld. Zelfs een lekker warm hapje ontbrak niet en dat met een zodanig grote groep Ladies die écht uitgehongerd leken te zijn. Mijn complimenten voor het personeel dat bleef lachen. Het enige waar ze schijnbaar niet op hadden gerekend, was het feit dat de Hoogheden al vrij
vroeg een wijntje, biertje, borreltje bliefden. Ze dachten dat de bar pas om 4 uur open ging.

Na de lunch, waarbij Peter de troubadour de stemming erin hield en al menige Redhatter een dansje waagde, begon de show “Las Vegas aan de Maas” . Mimespelers en showballet vermaakten het publiek. Niet alleen uit de zaal maar ook vanaf de 2 verdiepingen werd er gekeken. Daarna hadden we even tijd om wat te drinken, het webwinkeltje van Queen Annette leeg te kopen, Redhat-tulpenbollen in te slaan, een babbel met elkaar te maken, nieuwe kennissen te maken, elkaars hoeden en outfits te bewonderen en het gewoon gezellig met elkaar te hebben. Voordat we het wisten was het tijd voor Frans Theunisz, een bekende Limburgse zanger die met oorverdovend geweld de hele zaal meekreeg. De beentjes gingen van de vloer, de handen gingen op elkaar en ik zag zelfs een Queen heeeeel hard naar hem toe lopen toen er een nummer van Jan Smit werd gezongen (was dat niet Queen Ricarda??)

En ja…. Het was opeens 5 uur. Tijd om naar het vuurwerkspektakel te gaan. Sommige van de Ritshoogheden besloten om dit deel over te slaan en lekker te gaan shoppen. De outlet van de Bijenkorf stond hoog op het verlanglijstje. Nadat we hadden afgesproken dat we elkaar om 19.30 uur bij het Stadhuis zouden ontmoeten, ging ieder haars weeg. Queenie, Gravin van de Jacht, Lady Ann, Lady Hanny en lady Elly hebben genoten van het vuurwerk en daarna hebben ze, op aanraden van één van de Limbostars, overheerlijk gegeten bij Café Central aan het Marktplein en weer genoten we van het vriendelijke personeel en de goede service.
De andere Hoogheden hebben zich uitgeleefd in de Outlet van de Bijenkorf. Lady Antoinette scoorde 2 prachtige rokjes, Lady Ann was blij met haar tulpenbollen, gekocht in de Maaspoort, Lady Pecunia had een “bedriegertje” gekocht, zij let tenslotte op de centjes! En Lady Anja was blij met haar trui en haar bijzonder sexy blouse. Ook hebben ze lekker zitten smullen bij “tante Toet”.

Enigszins uitgeblust aanvaardden we terugtocht naar het Dordtse waar we moe maar zeer voldaan aankwamen en na groeten, dikke smakken enzovoort huiswaarts keerden. Waarschijnlijk krijg ik een standje van de Webfreule voor dit zeer uitgebreide verslag maar ik hoop toch dat ze voor één keertje haar hand over haar hartje strijkt en het hele verhaal op de site zet.

Queeniegroetjes
Didi

Workshop Sieraden
Zaterdag 17 november 2007
Op deze vroege zaterdagochtend in een stralend zonnetje reed Queenie naar de Vice-queen met haar Koninklijke Karos en gezamenlijk vertrokken ze naar de Hendrik Ido Ambachtse Landgoederen van Lady Ann en Lord Hen
We werden in stijl verwelkomd door her Ladyship en Lord Hennie in full regalia. De Lord had zijn beste geblokte pantoffels aan en droeg zijn zondagse bretels. Samen met hofdame Marijke serveerden zij persoonlijk de koffie en het gebak. De salon zat al vol met keuvelende Hoogheden en vanaf de eerste minuut hing er een byzonder gezellige sfeer. We vonden het bijna jammer dat we moesten vertrekken om naar de workshop sieraden maken te gaan.
Om 10 uur arriveerden we bij  Diedel Dumpie, www.diedeldumpie.com ,waar we werden ontvangen door gastvrouw Willy. Het was bij haar in de huiskamer, die compleet verbouwd was voor de 12 Hoogheden. De helft van de kamer stond vol met dozen met kralen en ander materiaal. Willy begon met een uitleg, we mochten wat voorbeelden bekijken en daarna kiezen. Sommige ladies dachten een gemakkelijk voorbeeld te hebben gevonden maar dat viel tegen hè, dames? Het was veel moeilijker dan de meesten van ons hadden verwacht maar omdat het zo gezellig was en met hulp van Willy vloog de ochtend om en gingen we uiteindelijk met een mooi eigengemaakt sieraad de deur uit.

Tegen 13.30 uur arriveerden we in restaurant de Oude Haven dat speciaal voor ons vroeg open ging. Lady Ann heeft zo haar invloed in het Ambachtse! Aldaar werd ons een overheerlijke lunch geserveerd met een goed glas wijn, of melk of thee of koffie. Voldaan en tevreden vertrok een ieder in haar karos om een uur of 3, half 4 weer naar hun eigen paleizen. We konden wederom terugblikken op een dag met een gouden randje.

Lady Ann, U was een kanjer van een dame van de rol!
Queeniegroetjes
Didi

Om 10 uur stond de koffie en iets lekkers klaar in de Koninklijke Schoenendoos en wat hadden de lakeien het gezellig versierd met paarse en rode veertjes in de kerstboompjes. Het was een feestelijk gezicht om de ladies binnen te zien druppelen met hun prachtig verpakte schoenendoos en de stapel bij de open haard groeide gestaag. Het gekwebbel was natuurlijk niet van de lucht en op een gegeven moment moesten we toch echt beginnen met het uitpakken van al die prachtig ingepakte cadeautjes. Onze Lady Pecunia wist hier een leuk systeempje voor. Iedereen trok een nummertje en je mocht om de beurt wat uitkiezen. Wat een creativiteit heerst onder onze Redhatters. De een kreeg een mooi sierraad, de ander een flesje champagne met een flüte, rode en paarse glazen, lekkere badderdingen, gedichtjes, het was een feest om naar te kijken. Het was zó gezellig dat het voorstel kwam om hier een traditie van te maken en Lady Jane Green bood spontaan aan om de shoebox-swap volgend  jaar te organiseren. Het was zelfs zó gezellig dat Queenie de Hoogheden aan moest sporen om te vertrekken want een deel van de groep ging nog naar de Kerstfair.
Shoebox-swap en kerstfair op Kasteel de Keukenhof 8 december 2007
Uiteindelijk vertrokken we om een uur of één naar Lisse. De Kerstfair was bijzonder sfeervol, mooie kraampjes, muziek, vuurkorven, een verlicht kasteel, lekker eten en drinken, wat goed uitkwam omdat de Hoogheden nog niet hadden geluncht maar helaas was alles buiten. Je kon dus niet binnen zitten! En het was KOUD! Na een paar uur begon het ook nog eens te regenen en de RitS had het toen wel gezien. In de stromende regen zijn we uiteindelijk naar huis gereden. Al met al toch weer een heerlijke dag om het jaar mee af te sluiten.
Queen Didi
Pancake cruise
Zaterdag 19 January 2008
Met 12 Ladies vertrokken we op deze regenachtige zaterdagavond naar Rotterdam waar we werden verwacht op de pannenkoekenboot voor een pancakecruise. Van uit die donkere avond was het welkom in de warme knusse schuit hartverwarmend en al gauw zaten de Hoogheden aan tafel met een lekker glaasje.
De Ladies zaten zó geanimeerd in gesprek met elkaar dat ze, volgens mij, niet eens hadden gemerkt als er geen pannenkoeken werden aangeboden. Maar…. toen dat echter gebeurde, vielen we toch wel aan met z'n allen. Het buffet was heerlijk met volop keuze en werd afgesloten met een toetjesbuffet. Als we even tijd hadden om naar buiten te kijken, zagen we een prachtig panorama aan ons voorbij glijden. Wonderlijk om de havens nu eens 's avonds te zien en die grote lege dokken geven je een science fiction gevoel. Prachtig om te zien. De Rotterdamse skyline is vanaf de rivier ook betoverend. Sommige Hoogheden werd het een beetje teveel en zij besloten hun energie kwijt te raken in de ballenbak onder het toeziend oog van een (enigszins bloot) boegbeeld. Met volle buikjes en een tevreden gevoel over een geslaagde avond vertrokken we om 23 uur weer naar huis. Queenie besloot om een toeristisch rondje langs H.I. Ambacht en Alblasserdam te rijden zonder gebruik van haar Tomtommetje en verdwaalde dus prompt. Maar gelukkig was iedereen voor twaalven thuis.

Queen Didi
Op bezoek bij Flipje Tiel
Zaterdag 21 april 2008
Op deze zonnige zaterdagmorgen vertrokken we om 11 uur naar Tiel. We parkeerden onze karossen aan de Waal waar we onze Hoeden stevig vast moesten houden wat bij sommigen de eerste lachbui veroorzaakte.
Bij de Waterpoort werden we opgewacht door Jacky en Hanny . We liepen over de markt, dus diverse stops, de kraam met boa's was na ons bezoek los en kon naar huis. Aan het eind van de markt kwamen we bij café-restaurant “Hart van de Betuwe”. Ik snap niet waarom het niet “het Paard van de Betuwe”wordt genoemd met al die paardenkoppen!.  Er was al een tafel voor ons gereserveerd en we werden onthaald op heerlijke koffie met (natuurlijk) gebak.Daarna vertrokken we naar het Flipje-museum.
Omdat we iets te vroeg waren voor de rondleiding moesten we even buiten wachten en we hadden behoorlijk wat bekijks. De rondleiding was interessant, we hadden een leuke gids en het museum riep veel nostalgische herinneringen op. Eenmaal boven gekomen, kregen we een kop koffie met een Tielse koek aangeboden en konden we weer even bijkletsen. (het lijkt ook wel of we nooit uitgepraat raken hè?) De dame die de koffie serveerde, vertelde dat er een leuk sieradenwinkeltje uitverkoop hield met wel 80% korting. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd en we wilden ook even kijken bij een heel bekende modezaak in Tiel.
De dame van de rol had natuurlijk ook haar eigen plannetjes maar als chapterette van een desorganisatie past gelukkig iedereen zich aan. Na het winkelen werden we meegenomen voor een stadswandelingetje door de Hanzestad Tiel en kregen veel mooie plekjes te zien. Onderweg naar het eindpunt stopten we bij De Tinwinkel in het Molenstraatje. Ze maken nog steeds prachtige dingen van tin zoals sieraden, aardewerk met tin, kraamcadeautjes, gebruiksvoorwerpen. Heel leuk was de ontmoeting met Anouk, het dochtertje van de eigenaren. Ze had zich speciaal voor ons verkleed in rode kleding en schoentjes. Ze zag er prachtig uit. Nadat we uitgekeken waren, vertrokken we naar biologisch restaurant Buitensporig gevestigd in het voormalige stationsgebouw. Wat hebben we daar heerlijk gegeten! Ik moet niet vergeten te vermelden dat we ook nog gefotografeerd zijn voor het plaatselijke krantje. We krijgen het berichtje en foto toegestuurd. Jacky, we hebben een topdag gehad. Je was een geweldige dame van de rol.
Queen Didi
Open tuin in Klundert en stadswandeling in Willemstad
Zondag 1 juni 2008
Op deze ietwat sombere zondagochtend scheurde Queenie in haar Koninklijke Karos via Alblasserdam waar Lady Catharina insteeg, naar H.I. Ambacht waar Lady Ann alias Dame van de Rol al stond te wachten om vervolgens in vliegende vaart naar het station in Dordrecht te rijden. We dachten dat we laat waren maar wat schetst onze verbazing…..we waren de eersten. Stipt op tijd vertrokken we met 4 auto's vol met Redhatjes naar Klundert en gelukkig brak de zon voorzichtig door. In Klundert aangekomen, hadden we even tijd om het leuke jachthaventje en de omgeving te bewonderen voordat de Crea-princess en ons Pink-Hattertje Maria arriveerden. We werden hartelijk ontvangen door Coby en Meint in hun prachtige tuin, zie www.deschansedijktuin.nl . Het was al gezellig druk en nadat we even rond hadden gekeken, kregen we heerlijke koffie met door de dochter des huizes gebakken taart, verschillende soorten en van alles mochten we proeven! Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Toen we onze buikjes gevuld hadden, gingen we de tuin weer in. De theeheks was er met heel veel verschillende theesoorten, er stond een dame met sieraden uit Afrika en ook was er nog een getalenteerde dame die prachtige aquarellen maakt. Speciaal voor deze gelegenheid had zij Redhatkaarten en andere aquarellen gemaakt die gretig gekocht werden door de Sunsetladies. Mooie, bijzondere stekken werden verkocht door de dochter van onze Dame van de Rol en die vielen ook best in de smaak bij de ladies. Nadat er nog een groepsfoto is gemaakt, vertrokken we naar Willemstad via een korte maar mooie route. Het weer was ondertussen prachtig en de wandeling over de stadswallen is een aanrader. Om de dag af te sluiten, werd een drankje genomen in één van de vele gezellige gelegenheden. Het was een hele gezellige geslaagde dag en complimenten aan onze dame van de rol lady Ann die ondertussen aardig geroutineerd begint te raken in deze positie. Het was weer een dag met een gouden randje.
Queen Didi
Waterpijp bij Konigstent Obba
Zaterdag 19 juli 2008
Ik wil u allen hartelijk danken voor uw enthousiaste aanwezigheid en het feit dat u zich door het niet kunnen roken van de waterpijp totaal niet uit het veld geslagen voelden, voor mij als Dme van de Lol...eh Rol...was dat uiteraard wel een teleurstelling. Ondanks onze hoge posities hebben ook wij geen invloed op het gedrag van de weergoden, dat wij allen nog een tip van de Red Bull Air Race hebben kunnen waarnemen was een welkome verrassing. Naar ik van harte hoop heeft onze gast "Barones Introducé" ook van deze middag genoten. Vanaf deze plaats wil de barones succes wensen met haar zoektocht naar een chapter rond haar woonplaats. U allen wens ik een goede zomer,fijne vakanties en bovenal een goede gezondheid !

Ik Zwier en Zwaai met mijn Rode hoed u allen mijn hartelijke groet. Anneke / Gravin van de Jacht

Amsterdam
12 oktober 2008
Vol goede moed en goed 'gemutst' vertrokken we naar Amsterdam, de stad aan de Amstel. Het beloofde een mooie, zonnige herfstdag te worden.In de Kalverstraat wachtte de gids van het Gilde 'Mee in Mokum' ons op en we maakten een stadswandeling door de binnenstad. In het Amsterdams Historisch Museum werd ons d.m.v. een film uitgelegd hoe de Amsterdamse grachtengordel is ontstaan en uitgebreid.  De ervaren gids leidde ons langs grachten, door mooie straten en typische steegjes.
We werden er op attent gemaakt dat we ook naar boven moesten kijken naar de mooie panden met klok- hals- lijst en trapgevels.

De wandeling werd onderbroken door een bezoekje aan een Café op de Kloveniersburgwal voor een kopje koffie. Nog steeds wordt hier bier gebrouwen: 'De bekeerde Suster'.

Vervolgens liepen we naar China Town, over de Zeedijk en bekeken de Chinese tempel. De straatnamen worden hier zelfs ook in het Chinees           vermeld.

Tja en..... toen kwamen we ook op de Wallen terecht. Je kunt Amsterdam natuurlijk niet verlaten zonder dat je in het Red Light District bent geweest. Een heel bijzonder straatje is de Trompettersteeg, ongeveer een meter breed, waar aan weerszijde prostituees staan, schaars gekleed, maar in volle glorie.
Onze gids was zo aardig om ons af te zetten bij de rondvaartboten. We voeren door de grachten, onder vele bruggen door, langs woonboten en mooie panden. Er zijn in A'dam echt meer bruggen dan in Venetië. Vanaf het water hadden we een totaal ander zicht op de stad.

Weer aan wal gekomen, wandelden we samen door de Warmoestraat en bezochten een leuk winkeltje 'Rood'. Het was een heel smal zaakje met veel artikelen en jullie begrijpen het al.... alles was ROOD wat de klok sloeg. Ook kwamen we nog een condomerie tegen. De condooms hingen in de etalage en hadden allerlei kleuren, vormen, smaken en maten. Dat was lachen!
Ons volgende rustpunt was Wijnand Fockink. Jenevers en likeuren

In dit proeflokaal is de authentieke zeventiende-eeuwse inrichting nog bewaard gebleven. Men kent hier nog steeds de traditie van het buigen voor het eerste slokje. Het glas wordt namelijk helemaal vol geschonken met een kop erop. De neut smaakte ons heerlijk. We zaten met z'n allen op een stenen randje buiten het café. Het weer werkte goed mee,  het werd zelfs een beetje warm.

                          ***Kwam dat nu door de zon of door de alcohol***

Het laatste zaakje dat wij bezochten was een heuse hoedenwinkel. Het bleef echter bij kijken, want de prachtige exemplaren waren schreeuwend duur. Tot slot stond nog het Chinese restaurant op het programma, we konden er rustig bijkomen van de lange dag.  We zaten aan een grote ronde tafel en het eten smaakte ons heerlijk. Er is deze dag weer veel gebabbeld en gelachen, zoals het hoort bij de dames van de desorganisatie RHS. Het was volgens mijn bescheiden mening een gezellig dagje Amsterdam. Mijn mooie stad aan het water.

Mokum... we come back, that's for sure in Red and Purple!  Hanny Heitmann

                                                                                             Klik hier voor foto's...