Weblog Sunset Ladies
We do not need to sit and knit, although we all are graying.
We think about what we can do. Our plans we have been laying.
Instead of working all the time, we'll be out somewhere playing
Naar Maaseik met de Red Hats a la Limbourgh
Donderdag, 10 augustus 2006
Hoewel ik tot het laatst geaarzeld heb te gaan, had ik mij zo vastgebeten in het idee met rode hoedjes langs de Maas te gaan fietsen, dat ik toch ondanks zware regenval in mij rode autootje gestapt ben. Even zag het ernaar uit dat ik het mooie weer tegemoet reed. Maar ook in de buurt van Roermond werd men door de weergoden van bakken regen voorzien. De reis viel wel mee. De routeplanner had een uur en twee en dertig minuten aangeven. Door een plasje onderweg heb ik er iets korter dan twee uur overgedaan. Deze keer lukte het makkelijk het restaurant waar verzameld werd te vinden. De regen ging gestaag door. Je kon echter vlak voor de deur parkeren.
Uit de auto naast mij stapte iemand in paars gekleed uit, die meteen een paraplu aanbood. Binnen zaten al een aantal rode hoedje, die al helemaal in de stemming waren. Na een kopje koffie kwam de gids van de naburige VVV overleggen hoe het programma aangepast kon worden aan de regen.

Omdat het droog werd is besloten de een rondje langs de jachthaven te lopen. Nog maar vijf minuten buiten begon het weer erg nat te worden. Met een rood hoedje uit Leuven, die wel zo verstandig was haar paraplu uit de auto te halen, hebben we door de plassen gesprongen en de watersportwinkel en de echtgenoot Van Annette de Queen van de limbostars, bewonderd. Daarna de fietstocht naar Maaseik.
Regenhoedje opgezet en toen, na hooguit een kwartiertje gefietst, naar Aldeneik waar we een oud Romaans kerkje bezocht hebben. Interessante verhalen van de gids over het ontstaan van dit dorpje en de twee vrouwen die daar geleefd hebben en die heilig verklaard zijn. Daarna weer een kwartiertje fietsen naar Maaseik. Daar op de Markt ons laten bewonderen door de plaatselijke bevolking en in de hoofdstraat knapkoek gekocht, dat de specialiteit van Maaseik schijnt te zijn. Lekker koek met kaneel en veel suiker. In een beroemd hotel van Eyk hebben we wat gedronken en daarna weer op de fiets naar Taveerne de Spanjaerd in Ophoven.
Inmiddels had ik leuke gesprekken gehad met een aantal Limburgse rode hoedjes en ook nogal trek in eten gekregen. Ben dus bij het diner gebleven en heb mij ook toen kostelijk
Chapeau voor Buren
Zondag, 17 september 2006
Met twaalf Sunsetladies naar Chapeau voor Buren.

In vol rood-paars ornaat stapten we met z’n twaalven het Vestingstadje Buren binnen. We waren lekker vroeg, dus er was nog genoeg ruimte bij de kraampjes. Gelijk bij het eerste stalletje was het raak. Er lag een rode handgemaakte vilten klaproosbroche. Als lady Poppy, het Engelse woord voor klaproos moest ik dit sieraad kopen. De dag kon niet meer stuk. Trots als een echte Red-hat lady stapte ik verder langs alle mooie hoedjes, mutsjes, sjaaltjes van prachtige handgeweven en gevilte materialen. Echt genieten.
Op weg naar het voor 180 Red Hat Ladies gereserveerde terras passeerden we talloze dames en heren met de meest bijzondere hoeden. Er was zoveel leuks en moois te zien. Elke rode hoed had natuurlijk onze aandacht. Er werd flink gepast, uitgeprobeerd en gekocht niet te vergeten. Zeker drie dames “scoorden” deze dag een rood hoofddeksel.

Onder het genot van een kopje koffie met appeltaart werden we gefotografeerd door een heer met hoed met daarop een vogelkooi. Met veel plezier lachten we naar zijn vogeltje. En een gekwetter dat 180 dames samen kunnen maken. Echt super.

’s Middags keken we naar de modeshows van bekende hoedenontwerpers en keerden daarna geïnspireerd weer naar huis terug. Chapeau voor Buren is een echte aanrader voor mij.

Door: Erna Steigröver alias Lady Poppy
2e Nationale Landdag
in Deventer
Donderdag, 26 october 2006
We vertrokken om 9 uur met zes Redhatladies in Full Regalia vanaf station Dordrecht naar Deventer. Het was prachtig weer toen we aankwamen. En wat ook prachtig was; de grote golf van rood en paars met veel glitter en glamour.
We togen naar het stadhuis waar we een toespraak kregen van de Loco-burgemeester en Queen Theatrix en na afloop lieten we honderden rode en paarse ballonnen de lucht in gaan.

Om kwart over twaalf is er een fotosessie gemaakt van alle Red Hat Ladies waarna we een heerlijke koffietafel geserveerd kregen in de Heeren Sociëteit “De Hereniging”.
We werden welkom geheten door de voorzitter van de Sociëteit en tijdens de lunch konden we ook nog genieten van de Alpenbroertjes, presentatie van het nieuwe Red Hat lied en een optreden van het Queenscabaret.

De Glitter- en Glamourmodeshow werd gepresenteerd in de oude Mariakerk. De jurk van je dromen, historische kleding werd gepresenteerd door Redhatters uit verschillende chapters.
Na afloop hebben we nog getoast met een heerlijk glas champagne.

Alsof het nog niet genoeg was, zijn we daarna nog lekker gaan shoppen. Crea-princess scoorde een vingerhoed en Lady Ann was in haar sas met oorbellen.
Terwijl Gravin van de Jacht en Lady Ann op zoek gingen naar een leuk eetcafé streek de rest van ons uitgeput neer op een terras voor een kopje koffie.

Moe maar voldaan arriveerden we rond 22.30 uur weer in Dordrecht en kwam er een eind aan een heerlijke Landdag in Deventer met dank aan Queen Theatrix en haar Deventer Diva's

Vice-Queen Pieta
Precies om 10 uur stonden er al 8 dames in Full Regalia present in de hal van station Dordrecht. In Rotterdam stapten er nog 2 Sunsetladies in en waren we met 10 ladies compleet.
Bij Schiedam werd het nog even spannend. De trein stond heel lang stil en na een tijdje werd er omgeroepen dat er een “aanrijding”was met het gevolg dat we allemaal moesten overstappen.

In Delft aangekomen, bleek dat de bussen niet reden op zondag; van het openbaar vervoer moet je 't maar hebben! Dan maar taxi's genomen en ondanks alle tegenslag kwamen we maar 10 minuten te laat.

Allereerst naar de tuinserre waar de koffie en appelgebak al voor ons klaarstonden. Na de koffie werden we door een gids rondgeleid door de showroom waar, tot mijn grote verbazing,
mijn naam luid werd uitgeroepen door een plateelschilderes die daar zat en mij na 30 jaar nog herkende. Leuk om er nog een ex-collega te treffen ondanks dat ik haar niet herkende.Daarna verder de fabriek in waar het giet- en bakproces werd uitgelegd. Eenmaal terug in de showroom kregen we allemaal een kleine attentie aangeboden. Rond 13 uur gingen we met de Delft Xpress, die bij de Porceleijne Fles voor kwam rijden, naar het centrum waar we bij Prinsenhof uitstapten. Intussen moest er ook nog gegeten worden en kwamen we terecht in een oude taveerne in “het Prinsenhof”. Onder de oude gewelven was het gezellig eten.

Daarna liepen we naar de Grote Markt en uiteindelijk, na veel vragen, vonden we de Kromstraat waar moderne sieraden en designvoorwerpen te zien waren.Uiteindelijk,'t liep al tegen half 5, zijn we teruggelopen naar station Delft en  konden we in de trein namijmeren over een heerlijke dag Delft met het mooiste najaarsweer wat je je maar kon wensen.

Gravin van Limburg tot Stirum

Bezoek aan de Royal Porcleyne Fles in Delft
Zondag 8 oktober 2006
Op 6 november hadden we onze maandelijkse bijtankavond in het Bevertje. En wat was ik blij om jullie, na een hectische tijd, weer in goede gezondheid te zien!

Het was weer super gezellig en de opkomst was heel groot.

We mochten ook weer een aantal nieuwe ladies verwelkomen. Elly Bron, Ella Hannewijk, Hanny Heitman en Janna van de Vooren van harte welkom. Ik hoop dat jullie veel plezier met ons zullen hebben en wij natuurlijk met jullie!

Queeniegroetjes Didi

Bijtanken in 't Bevertje
Maandag 6 november 2006
Ruim een jaar geleden hebben Erna, Lady Poppy en Margretha, Lady Blue een batikworkshop georganiseerd.
Batikken is met hete was, in een soort pijpje met een dun uiteinde, eenpatroon druppelen op stof. Daarna gaat de stof in een verfbad van 50 graden. Na 20 min er weer uit enspoelen in koud water, heel veel koud water.

Van deze workshop was nog vooral rode en paarse verf over, hoe toepasselijk. Toch erg leuk om daar nog eens wat mee te doen. En dinsdag 7 november was het zover. s'Morgens om een uur of 9 (zo vroeg?) stroomde m'n werkplaats vol met Red Hat dames die er zin in hadden. Gewapend met broodjes, melk, fris en allerlei lekkers. Ik mag niet nalaten de appeltaart van Nel te melden, deze was glorieus.

Na mijn uitleg gingen we aan de slag. De witte t-shirts en lappen katoen kwamen op tafel. Verstopte tuitje, snel drogende was en is dit nu wel de bedoeling, kortom het was een geanimeerde sfeer.

Naast het batikken hebben we ook nog een andere manier van verven uitgeprobeerd. Namenlijk afbinden met touwtjes. Voor en na het afbinden gaat de stof in verschillende verfbaden, wat een grappig effect geeft. Begin jaren zeventig waren we daar ook mee bezig en het is nu weer helemaal in de mode.

Het was een gezellige dag met de hofdames waaronder een gravin en zelfs onze queen kwam even op de thee.

Batikken met rood en paars!!
Dinsdag 7 november 2006
Dromend door Dordrecht
Zondag, 7 januari 2007
Als eerste bijeenkomst in 2007 kwamen zeventien “adelijke”dames in het rood/paars gekleed op zondagmiddag op de stoep van Het Veerhuis te samen.

Aangevoerd door twee gidsen van de organisatie Het Gilde maakten we een mooie wandeling door het oude centrum van Dordrecht. We bekeken o.a. Het Arent Maartens Hof en brachten een bezoek aan Het andere Hof.

Iedereen was van mening dat een wandeling als deze, nog wel eens herhaald mocht worden. Na het tochtje van ander half uur keerden we terug naar Het Veerhuis, waar de tafels al voor ons gedekt stonden. Al snel zat het chique gezelschap aan de High Tea. De sfeer was prima en de prachtige ambiance werd nog eens versterkt door het bandje dat voor life muziek zorgde.

Het was een hele prettige middag en een goed begin van een rood en paars 2007

Goedemorgen Hoogheid, lieve Queenie

Op deze feestelijke dag breng ik u mijn welgemeende felicitatie, voor het een jarig bestaan van de Sunsetladies. Een driewerf hoera is hier op zijn plaats. Hoera Hoera Hoera. Toen ik vanmorgen op onze site keek was de bezoekersstand 2222 een mooi getal op deze 22 ste februari ! Ik wil u mijn welgemeende complimenten geven voor de wijze waarop u het rood paarse koninkrijk heeft bestuurd. Ondanks de storm en tegenwind die u in uw privé leven heeft ondervonden staat er nu een prachtig zandkasteel! Een zandkasteel als resultaat van al het losse zand dat u, zoals u zelf placht te zeggen, wat bij elkaar schuift. U en ons allen wens ik nog veel plezier en vertier met ons rood paarse spel voor de toekomst.

Met een zwierige zwaai van mijn rode hoed een hartelijke groet Gravin van de Jacht

Op donderdag 22 februari was het dan zover! RitS ging het feit vieren dat ze een jaar bestaan. Met 18 Hoogheden zijn we naar Rijsoord gereden waar we een uurtje heerlijk hebben gebowld. Sommige Ladies lieten ons echt versteld staan en gooiden de ene strike na de andere. Lady Catherina werd uiteindelijk de enige echte winnares en kreeg als hoofdprijs een applausje van ons allen.

Door dit sportieve gebeuren maar ook door de heerlijke geuren kregen we trek en dat kwam goed uit want het 101-gerechtenbuffet stond al voor ons klaar. De tafels prachtig gedekt, het vlees op de steengrill, de heerlijke bijgerechten .. en dan al die rode hoeden! Het was een feest om naar te kijken.

Wat hebben we veel bereikt in een jaar tijd Ladies! We zijn in dit jaar niet alleen een groot chapter geworden maar ook een echte vriendinnengroep. Iets waar we met z'n allen trots op kunnen zijn want zonder jullie had ik dit nooit gekund.

Op naar het volgend jaar met veel leuke meets, uitjes en nationale meets. Laat de boa's wapperen, zet je beste rode schoentje voor en Live life to the full!!

Queen Didi
22 februari 2007 Sunsetladies eenjarig bestaan
Hoera, hoera 1 jaar!
Zaterdag 10 maart zijn we naar Kerk-Avezaath vertrokken in onze karossen om een kleurenanalyse te laten doen. We werden hartelijk ontvangen door Pauline Böckling. De ruimte was ingericht in prachtige kleuren, de tafel stond gedekt met mooi servies en allerlei lekkere hapjes waar we een uitleg over kregen. Alles was zelfgemaakt en de scones en het brood was 's morgens vers gebakken!

Daarna gingen we aan de slag. Om de beurt werden we voor een spiegel gezet met een flatteuze witte haarband om en dan ging Pauline aan de slag met haar gekleurde lappen. In het begin vonden we het moeilijk om verschil te zien maar op een gegeven moment was het zó duidelijk . Je zag lijntjes en rimpels verdwijnen als je de juiste kleuren had. En uiteindelijk hadden we in ons chapter lente-, zomer-, herfst- en winterladies. Nu nog jacht naar kleding in de juiste kleur. Idee voor een volgend uitje??

Nadat iedereen aan de beurt was geweest gingen we aan de slag met make-up in de juiste kleuren. Dit was ook heel gezellig. Ondertussen stonden onze mondjes niet stil, zowel met lekker happen als babbelen.

Na afloop zijn er nog een paar Ladies naar Tiel geweest om wat te shoppen maar eigenlijk waren we daar te moe voor dus doken we maar weer een tearoom in voor een lekkere cappuccino en…. nee hoor geen gebak!
Terug naar huis in de auto kwamen we tot de conclusie dat dit ook weer een dag met een gouden randje was.

Complimenten voor de dame van de rol , Janine, het was gezellig en goed georganiseerd.
Queen Didi

Zaterdag 10 maart 2007
Kleurenanalyse
We hebben een feestje gevierd ter ere van Queenie's verjaardag. Plaats van ontvangst was de Koninklijke Schoenendoos en deze keer waren ook de Lords welkom mits zij zich in een paars kledingstuk, bretels of geblokte pantoffels hadden gehuld.

Het was een feest van Rood en Paars, zowel in kleding als in aankleding van de Koninklijke Schoenendoos. Het was prachtig weer zodat we ook nog lekker buiten konden zitten. We hebben geklonken op een gezonde en gelukkige toekomst waarin we nog regelmatig het glas met elkaar zullen heffen, de boa's laten wapperen en de Rode Hoeden zullen dragen!

Feestje
Zondag 25 maart 2007
Op deze dag kwamen de Redhat-queens bij elkaar in Restaurant de Generaal in Baarn waar we werden verwelkomd door Queen Jeltje. Het was een heel gezellige dag waar de Queens de gelegenheid kregen om elkaar wat beter te leren kennen en tevens de mogelijkheid hadden om zaken waar ze tegen aan liepen met elkaar te bespreken. Tussendoor werden we vermaakt met het zingen van liedjes en ook kregen we een kleine voorstelling van het Queenscabaret.

Er werd een poging gedaan om serieuze zaken met elkaar te bespreken maar zoals het een desorganisatie betaamt, kwam hier weinig van terecht. De onderwerpen die besproken zijn, waren o.a. het ledenbeleid, de dresscode, regio bijeenkomsten, webpagina, sponsoring en de invulling van de Queensday. Op het weblog wil ik niet te diep ingaan op deze onderwerpen maar ik zal jullie zeker bijpraten tijdens het bijtanken in het Bevertje.
Tweede nationale Queensday Baarn
Woensdag 25 april 2007
Op uitnodiging van Quinelleke zijn we vertrokken naar theater de Wildeman in Linschoten waar speciaal voor de Redhatters een cabaretvoorstelling van “Middelbare Meiden” werd gepresenteerd. Theater Wildeman is een heel leuk klein theatertje en het zag er geweldig uit met al dat rood en paars. Ook de hele entourage was fantastisch; zoals we met z'n allen koffie- en later een glas wijn dronken en met elkaar stonden te praten in dat “Anton Pieck”achtige straatje.

Het cabaret zelf was heel geslaagd. Wat een toppers zijn die Annemarie Henselmans en Hanny Kroeze. We hebben werkelijk dubbel gelegen! En de uitdrukking “Hare Maje”houden we er natuurlijk in.

Vrijdag 13 april 2007
Cabaret Middelbare Meiden in Linschoten
vermaakt. Hun motto "What fun … Whose fun …. Girls just wanna have Fun…" klopt helemaal. Ik dacht dat ik een eter was, maar zag daar veel herkenning.  Al met al ben ik heel blij dat ik mij bij de rode hoedenclub heb aangesloten.

Jolet Speelpenning

(Kunst)Rondje Dordt
Om 12.00 uur hadden we afgesproken bij het Penhotel op de voorstraat. Het was weer een prachtig gezicht om al die rode hoedjes en paarse kledingstukken te bewonderen. Er waren 2 nieuwe lady,s bij, Anja Stehouwer en de lady die het stukje in de Sterrenburgerkrant had geschreven.Het was prachtig weer, zonnetje en niet te warm. Na wat foto,s gemaakt te hebben spoedden de dames zich snel naar alle leuke winkeltjes. En wat waren dat er veel! Na een aantal te hebben bekeken hadden we trek in koffie. Op het terras van de ijssalon Talemini heerlijk koffie gedronken met petit-four of een lekkere ijscoupe. Wat een heerlijk terras was dat!
Snel weer verder om de rest van de winkeltjes en galeries te zien. Mooie kunst gezien in de galeries ,en oude zooi bij Pandora, maar wat is dat leuk.Tassen, kettingen en wat niet al werd gekocht en dat voor een paar euro,s!!!!  Ook werden er natuurlijk nog hoeden gepast en Anja viel helemaal voor een hoed met een sjaal erbij. Deze verkopen ze ook in Barendrecht dus daar gaan we ook nog een keer kijken. De wereldwinkel werd ook nog bezocht en de kralen winkel in de vleeshouwerstraat, wat hebben die toch mooie dingen! En toen was het ineens al weer 16.00 uur.We hadden nog lang niet alles gezien en de musea hadden we ook nog niet bezocht. Een groepje van ons zat al in Miro en de rest volgde. We werden verrast met heerlijke tapas, en dankzij een oplettende lady , een gratis glaasje Sangria. Na de nodige wijntjes en veel gezelligheid ging ieder zijn weegs. Met een klein groepje nog bij de Dulle Griet gegeten, heerlijk!

Het was een zeer geslaagde middag die zeker nog voor herhaling vatbaar is.
Groet van Lady Antoinette.

Zondag, 6 mei 2007
Mocht U toevallig nabij de ruïne Huis ter Horst in het riet van de slotgracht gelegen hebben afgelopen donderdag, en daar getuige zijn geweest van een stuk of 25 mallotige dames met Rode Hoeden, die enthousiast op en neer sprongen dan had u geen last van hallucinaties. Ook niet toen u vervolgens weer een sterk gelijkend damesgroepje zag, en daarna nogmaals aan dezelfde waan leek te lijden… Wees gerust: het waren slechts horigen en pachters met rode hoofddeksels die de kleine Charlotte van nog maar 12 jaar oud kwamen bevrijden. Charlotte, die door heur knotse Vader in de dievenkelder was geworpen. Onder Leiding van Cornelia de Vinkenvangster hipten deRedhat-landlieden zolang op en neer tot de zoldering van de die vreselijke kerker het begaf en Charlotte bevrijd werd. Het drama liep goed af dankzij de Rode Hoeden. Geen wonder dat die dames uitgelaten waren! Logisch toch?
Middeleeuwse Adellijke
High Tea in Horst (L)
Donderdag, 10 mei 2007
Red Hat Society Golf Toernooi Zandvoort
Het was vroeg opstaan voor de RitS-golfladies want om 9 uur was het verzamelen geblazen bij de Koninklijke Schoenendoos. Toen ook Lady Jo werd gebracht door haar Prinsesje konden wij in de Stalen Koetsen stijgen en vertrekken naar Zandvoort.

De tocht verliep voorspoedig en om 10.30 uur werden we verwelkomd in het clubhuis door Queen Hilda en haar hofhouding. Het zat toen al vol met Roden Hoeden uit het hele land. Er waren zelfs Hoedjes die de nacht ervoor in een hotel hadden geslapen. Het was heel leuk om weer zoveel bekende gezichten te zien en lekker bij te babbelen met iedereen. De tijd vloog dan ook om, de eerste Ladies vertrokken voor de golfwedstrijd en om 13 uur moesten ook de clinic-ladies er aan geloven. In de stromende regen gingen we mee met de pro's Rik en Erik die ons op de drivingrange  (gelukkig onder een afdakje) de eerst theoriebeginselen van de golfsport bijbrachten. Eindelijk weten we wat een par is en een birdie!

Helaas was er niet voldoende ruimte voor ons allen om af te slaan en moesten een aantal ladies met Erik mee om af te slaan op de green waaronder dus ook jullie Queen!! In de slagregen probeerden we een balletje te slaan. Twee RitSers waren binnen gebleven, nog eens twee RitSers gingen na 2 minuten naar binnen, Queenie deed nog een wedstrijdje met Queen Neverhome om als eerste een hole in one te slaan maar toen ook de paarse Koninklijke strings doorweekt waren, besloten de queens naar binnen te gaan. Gelukkig hield Lady Bird onze Sunsetnaam hoog en bleef tot het einde toe bij de clinic. Chapeau voor Lady Bird.

Na een heerlijke lunch zijn Gravin Wolverin, Lady Pecunia en Queenie Zandvoort gaan verkennen terwijl Lady Jo en Lady Catherina zich vermaakten in the 19th hole. Om 4 uur waren we weer present voor de borrel en de prijsuitreiking. En wat een verrassing kregen we daar…….de blonde helft van Middelbare Meiden (Hanny Kroeze) reikte op haar eigen manier de prijzen uit. Wat hebben we gelachen! En wat bleek uiteindelijk? Behalve de hoofdprijzen voor de winnaars, was er ook nog eens een leuk cadeautje voor iedereen.

Volgend jaar komt er opnieuw een Golfdag en de Rode Headcover werd overhandigd aan degene die het dan gaat organiseren. Het zal moeilijk worden voor haar om deze schitterende, helaas wel verregende dag te evenaren. Om 6 uur werd ons een overheerlijk diner gepresenteerd met een soepje in een champagne- glas, verrukkelijke dungesneden biefstuk op een bedje van groenten, dikgesneden frieten en opnieuw een champagneglas met aardbeien, vanille-ijs en verse slagroom.

Het was moeilijk om afscheid van elkaar te nemen maar uiteindelijk na veel zoenen, zwaaien en uitwisselen van emailadressen vertrokken we weer met een zeer voldaan gevoel en volle buikjes naar onze Kastelen en Paleizen in het Dordtse. Weliswaar nog steeds in de regen maar met een zonnig gevoel in onze hartjes.
Queen Didi
aantal pagina's 5
[1]  [2]  [3]  [4]   [5]