Weblog Sunset Ladies
We do not need to sit and knit, although we all are graying.
We think about what we can do. Our plans we have been laying.
Instead of working all the time, we'll be out somewhere playing

Eindelijk is het zover. De eerste meet van de Redhats in the Sunset. We hebben afgesproken in de Koninklijk Schoenendoos van Queenie Didi waar we elkaar wat beter leerden kennen, enkele, zeer simpele afspraken maakten en natuurlijk babbelen, babbelen en nog eens babbelen. Tussendoor nog een beetje bubbelen, bubbelen en nog eens bubbelen (met ons glas champagne) Het was byzonder gezellig en we moesten ons uiteindelijk haasten om op tijd bij de "Hof-Chinees" te zijn. Daar werden we onthaald om een werkelijk Vorstelijk Maal! Het was niet zo druk maar de klanten die er waren, spraken ons toch wel aan en dachten dat we een vrijgezellen- feestje hadden. Al met al is het behoorlijk laat geworden voordat we moe maar voldaan ons bedje in rolden.

Vice-Queen Pieta, Princess Crea, Gravin van de Jacht, Gravin Wolverin, Gravin Pecunia en Lady Bird bedankt dat jullie met mij de Redhats in the Sunset willen starten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes gaat worden en dat we een geweldig chapter worden!

Even de afspraken op een rijtje:  De allerbelangrijkste is natuurlijk: de RODE hoed en een paars kledingstuk dragen tijdens een meet. We hebben ook afgesproken om één euro per maand te betalen zodat eventuele kosten zoals papier, postzegels of printerinkt betaald kunnen worden. Lady Pecunia beheert de kas. We proberen eenmaal per maand bij elkaar te komen en we hebben iedere maand een dame van de rol die iets organiseert. En natuurlijk mag je bij die organisatie altijd hulp vragen aan de andere chapterettes. Ook proberen we af en toe naar een landelijke meet te gaan. Maar boven alles: alles mag, niets moet!

Première - 9 maart 2006
De tweede Redhatdag werd verzorgd door Gravin van de Jacht, Anneke, die deze maand Dame van de Rol was. Vijf Redhatladies vertrokken vanuit Dordrecht met de Waterbus en in Ridderkerk kregen we gezelschap van Lady Pecunia, Nettie. We hadden behoorlijk wat bekijks met onze mooie Rode Hoeden, boa's en paarse kleding! En wat een waardige ontvangst voor ons illuster gezelschap bij aankomst in het Rotterdamse. De Gravin had niet alleen voor een groot publiek gezorgd maar er ook persoonlijk op toegezien dat er een regenboog boven de stad stond speciaal voor ons. Ons Gravinnetje had er zelfs voor gezorgd dat de jaarlijkse Marathon op onze tweede Redhatdag werd gelopen!!

De Gravin en haar Graaf stonden ons op te wachten en wij werden begeleid naar het "Kraaiennest" in de Hoge Heren (24 hoog) alwaar wij een Vorstelijk uitzicht over de Grafelijke Jachtvelden hadden en tevens eerste rang zaten om de start van de Marathon te zien. We genoten van een glas champagne en lekkere hapjes en Queenie werd verwend omdat ze jarig was geweest. Ze kreeg een paars maskertje voor als ze eens incognito wil en een prachtig paars kussen om de Koninklijke Billen op te laten rusten. Tot onze grote verrassing kregen we een mini-workshop Hoeden Maken aangeboden verzorgd door de Gravin zelf, welliswaar van papieren vouwblaadjes maar toch...! Dit ging ons zeer goed af, de handjes en vooral de mondjes stonden niet stil en al met al werden we hier zeer giechelig van. We verheugen ons reeds op de volgende Workshop, mocht dit ooit nog eens verzorgd worden door Gravin van de Jacht.

Voor de lunch zijn we naar Z & M gegaan, een restaurantje met biologische producten en tevens een delicatessen- winkel, waar we heerlijk hebben geluncht. Vervolgens nam Anneke ons mee naar de Handelsonderneming. Een schitterend plekje met restaurants een een paar mooie kunsttentoonstellingen waar we erg hebberig van werden. Bij "Loos"hebben we een cappucino gedronken, veel met elkaar gepraat en op de terugweg naar de Waterbus zijn we nog even het Wereldmuseum in gelopen waar we in de grote wereldwinkel nog even gesnuffeld hebben.

Last but not least mochten op deze tweede Redhatdag onze nieuwe Redhatter Lady van Limburg tot Stirum, Erna van den Dool verwelkomen.  Fijn dat je er bij was Erna en we hopen je nog heel vaak te zien.
Zondag 9 april 2006 met de Waterferry naar Rotterdam
Dinsdag 25 april 2006 vertrokken Queen Didi, Vice-Queen Pieta, Princess Crea en Gravin van de Jacht in de Koninklijke Daihaitsu naar Bergen op Zoom. Bij aankomst liepen we direct Queen Nelleke tegen het Koninklijke lijf en zo kwamen wij met z'n vijfen aan bij de Markiezenhof waar we hartelijk werden ontvangen door Queen Neverhome en haar Kroonjuwelen.

In het Museumcafé werden de Queens gekroond, we kregen allemaal een mooie badge met onze naam en koffie met gebak. Queen Neverhome deed een leuke voordracht en de queens kregen daarna de gelegenheid om zich voor te stellen en een troonrede te houden. Dit gebeurde op een ongedwongen, creatieve manier maar door tijdgebrek kwamen slechts een stuk of tien Queens aan het woord.

Na een toespraak van de Burgermeester van Bergen op Zoom en een toast op onszelf met een Oranjebitter, gingen we bellen blazend naar restaurant de Bourgondiër. Daar stond reeds een vorstelijk warm- en koud buffet voor ons klaar. We werden ook nog onthaald op een voordracht uit eigen werk van schrijfster Paula Franken en dit gebeurde in sappig Bergs dialect. Ook wist zij de sfeer nog eens extra te verhogen met accordeonmuziek en alle Rode Hoeden zongen uit volle borst mee. Vervolgens werden we door een stadsgids meegenomen op een kleine maar byzonder leuke wandeling naar de Gevangenpoort om daarna in de kelder van een monumentaal pand met elkaar te borrelen, te praten en te luisteren naar een moordverhaal.

Het was een dag met een kroontje! We hebben genoten. En alsof dit alles niet genoeg was, hebben de hoogheden ook nog eens overheerlijk gedineerd in Dickens en Jones in Breda (aanrader) waarna we uiteindelijk moe maar voldaan teruggereist zijn naar ons eigen Koninkrijk.

Nationale Queensday
Bergen op Zoom
Bij de Islam is alle aandacht gericht op de mannen. Lady Bird stelt voor om vooraf een hapje te eten in theatercafé Sybold. Queenie Didi was ook op het theateridee gekomen en wil graag met haar Ladies naar "het goede lichaam" wat een vervolg is op De Vagina Monologen (zoek daar nou maar eens een leuk plaatje bij webfreule!) Drie vriendinnen komen bij elkaar om bij te kletsen. Over de laatste trends, werkperikelen, mislukte seks.....Maar vooral over het lichaam, dat eeuwige lichaam. Passend bij dit geheel lijkt het Queenie leuk om eerst een hapje te gaan eten in de Dulle Griet. We gaan hier zo uitgebreid op in omdat kaartjes nu al besteld moeten worden en dan maar hopen dat we geloot worden! Dus ladies laat zo spoedig mogelijk wat van je horen, het liefst deze week nog!Details volgen later op de agenda. Kaartjes kosten voor beide voorstellingen 11 euro per stuk.

Lieve ladies, het was een gezellige avond met prachtig weer en wat een genot dat we lekker buiten konden zitten! Vinden jullie het een plekje om er ons stamcafé van te maken? Laat het me weten. Helaas heeft onze hoffotografe, Lady van de Jacht, laten weten dat door alle emoties, het was tenslotte haar eerste keer om dit Adelijk Rode Hoeden Gebeuren officieel te fotograferen, bijna alle foto's bewogen waren. Gelukkig zijn er twee gelukt met onze nieuwe leden er op. Volgende keer gaat het vast weer net zo goed als toen je nog niet officieel was aangesteld Gravinnetje! We hebben alle vertrouwen in je. Tot de volgende meet, Libelledag!
Dinsdag 9 mei 2006
Bijtanken in het Bevertje
Op de vraag van Queenie of er RitSers waren die zin hadden om even bij te tanken in het Bevertje en tegelijker- tijd kennis te maken met twee nieuwe Sunsetladies werd spontaan gereageerd en we hadden een gezellig groepje van zeven Prachtige Roden Hoeden. Omdat dit onze eerste keer in het Bevertje was, had Queenie wat voorberei- dend werk gedaan en er was op ons gerekend. Op het binnenterras was een grote tafel gereserveerd. Doordat het zulk prachtig weer was, zat er veel publiek dus veel bekijks en hier en daar moesten we ook enige uitleg over de RHS geven wat we natuulijk met alle plezier deden!  Lady Adriana (Nel Oskam) links op de foto en Lady Catherina (Annet de Bruyn Kops) zijn onze gelederen komen versterken. Van harte welkom bij de Redhats in the Sunset ladies. We hopen dat jullie veel pret met ons zullen hebben en wij natuurlijk met jullie! Lady Pecunia en Lady Adriana waren net terug uit Marokko en vertelden ons een paar spannende verhalen over een tocht door de woestijn op een dromedaris, waarbij Lady pecunia intens verlangde naar Queenie's Prachtige Paarse Kussen voor de Koninklijke Billen, slapen in een bedoeïenentent, toiletgang in de woestijn!, en daarna nog eens naar de hamam waar de heren vriendelijker behandeld werden dan de dames......zullen we maar zeggen. Heerlijk om naar jullie verhalen te luisteren ladies.
Tussen de cappuccino's, de wijntjes en de ice-tea door hebben we ook onze agenda nog even besproken. Lady Pecunia heeft acht vrijkaarten voor de Libelledag. De uiteindelijke afspraken zet ze morgen op de mail voor ons. Vice-Queen Pieta wil graag tijdig horen of we tijdens de Hoedjesdag ook gebruik willen maken van de HighTea  in de Elzentuin. Ze moet dit nl. op tijd doorgeven dus ladies: laat het onze vice-queen zo spoedig mogelijk weten s.v.p. Lady Bird leek het heel leuk om met RitSers naar de Islam Man met Adelheid Roosen te gaan op 2 februari in Kunstmin. Dit stuk is het opvolgen van de Gesluierde Monologen waarin je blik kon werpen in het diepste van een moslimvrouw volgens de Telegraaf.
Libelle Dag Almere Strand
Vrijdag 19 mei 2006
Redhats in the Sunset naar de Libelle Zomerweek (in storm en regen)

Om 8.30 verzamelden alle Hoogheden zich op het station van Dordrecht alwaar een hoffotograaf van het Algemeen Dagblad ons voor het nageslacht heeft vereeuwigd. We dronken met elkaar nog een lekker kopje koffie in de stationsrestauratie en Queenie was er gelukkig bij om ons uit te zwaaien. In verband met haar nog wat zwakke gestel (na blindedarmverwijdering) verbleef zij vandaag liever in haar Koninklijke Schoenendoos.

Voor de wind ging het met de trein naar Almere Strand. Onderweg namen wij menig compliment in ontvangst over onze indrukwekkende kleurige outfits "zonnetjes voor het oog". De beide treinconductrices waren zeer geïnteresseerd in de Redhats. Eén van hen wordt dit jaar 50, wellicht komen wij haar nog eens tegen met Rode Hoed!

Na een opwindende treinreis, je komt eens iemand tegen, je legt eens wat uit, kwamen wij aan op station Almere Strand en het was werkelijk een prachtig gezicht; feestelijke witte punttenten, duizenden gelukzoekers die storm en regen hadden getrotseerd om te genieten van een indrukwekkend aanbod van activiteiten, workshops, winkeltjes, modeshows, dansen, sprekers, interviews en niet te vergeten: de hapjes en drankjes!

Een aantal van ons waren aanwezig bij het interview met de schrijfster Saskia Noort (de eetclub). Een aantal van ons speurden ieder tentje af naar leuke koopjes. Een enkeling van ons ging op de foto met DE MAN IN HET PAARSE PAK! En met z'n allen genoten we van een prachtige modeshow. En al met al is het een ware kunst gebleken om onze Hoeden niet met de wind mee te laten voeren.

Na veel gezien, gehoord en genoten te hebben, verlieten we om 15.30 uur het feestterrein maar niet voordat we een Holland - Libelletas in ontvangst hadden genomen en sommigen (de dapperen onder ons) zonder blikken of blozen ook het door Edet aangeboden pak toiletpapier onder de arm namen!

Met de N.S. gingen we gezwind weer naar het Dordtse alwaar we voldaan, heerlijk opgefrist en uitgewaaid in ons "Bevertje" de dag hebben afgesloten in aanwezigheid van Queenie die we deze dag node hebben moeten missen. Als pleister op de wond hebben wij haar verblijd met een vorstelijk blingbling-sieraad, een prachtig portret van alle chapterettes die deze dag aanwezig waren en natuurlijk hadden we voor haar ook een Libelletas meegenomen.

Lady Pecunia, U was een waardige dame van de Rol. Dank voor deze fijne dag.

Geschreven en gedaan door Gravin van de Jacht, alias de Hoffotogravin.
Wat een stralende dag om een Redhatmeet te hebben. De temperatuur steeg vandaag zelfs naar 30 graden en de RitSe Adel maakte zich de avond van te voren al zorgen over de temperatuur onder hun Hoeden!

Queenie, Lady Pecunia en Lady Catharina genoten voor vertrek nog van een kopje koffie in de Koninklijke Schoenendoos en bewonderden het uitzicht over het Wantij waar de jachten af en aan voeren. Dit nam hun zó in beslag dat zij enige minuten te laat arriveerden op de afgesproken vertrekplaats. Een verontruste Vice-Queen, tevens dame van de Rol, belde reeds om te vragen waar zij bleven.

Onder luid getoeter arriveerden zij eindelijk en voor vertrek werden heel gepast  alle outfits uitgebreid bewonderd. Iedereen zag er weer beeldschoon uit maar er waren een paar opvallende details die even apart vernoemd moeten worden;de Hoed (nou ja, okay dan... hoedje)  van Lady Bird, wat een uitvinding op zo'n hete dag. Zij zou daar eigenlijk patent op aan moeten vragen! Verder is zeker ook het noemen waard de versiering van tas en hoed van Lady Poppy die vandaag voor het eerst bij een meet was. Van harte welkom Lady Poppy, fijn dat je er bij kon zijn. En zag ik onze eigen Crea-Princess in een beeldige paarse rok? Vast en zeker eigen ontwerp met die creatieve vingertjes van haar. Zij verblijdde menigeen weer met een eigengemaakte sleutelhanger in de vorm van de Rode Hoed. En ook vernoemenswaard : de outfits van Queenie en de Vice-Queen! Die leken verdacht veel op elkaar. Afgesproken werk of toeval?? Welzeker toeval en dat gebeurt deze dames nu al 35 jaar dat zij regelmatig zonder het van elkaar te weten met dezelfde zaken thuiskomen. En hoorde ik Gravin van de Jacht fluisteren dat haar beeldige paarse slippertjes eerst een aantal jaren voor de sier aan de muur hebben gehangen? Kortom de Hoogheden konden zich vertonen!

In onze Adellijke Karossen spoedden wij ons vervolgens naar het 's Gravendeelse. Vice-Queen Pieta voerde ons zonder enig dralen naar haar geboorteplaats en naar de villa aan de Smidsweg waar de Zomertuinmarkt plaats vond. Onze gastvrouw, Nienke Visser, tevens ontwerpster van beeldige hoedjes, ontving ons bijzonder hartelijk. Zij had gezorgd voor een prachtige collectie hoeden waaronder een groot aantal rode. We hebben genoten van het passen, haar adviezen, van  het kijken naar elkaar en een aantal van de ladies hebben zich een hoed aangeschaft.  Nienke gaat ze voor ons op maat maken en natuurlijk in prachtige Royal Rood met misschien hier en daar een paarse touch!

Ondertussen schreed de tijd voort. We hadden om 2 uur een afspraak in de Elzentuin maar er was nog zoveel te zien op deze Zomertuinmarkt, antiek, beren, beelden, boeken, brocante, cadeauartikelen, curiosa, boeken, bloemschikkunst, houtdraaiwerk, keramiek, serviesgoed, schilderijen, zilverwerk, tuinaanleg, sjaals verkleedkleren (helaas alleen voor kinderen) petten, eigengemaakte jams en nog veel meer. Gelukkig vonden ze het in de Elzentuin prima dat we wat later kwamen.

Toen de Royalty's eindelijk uitgeshopt waren, zich gelaafd hadden met een kopje thee, koffie of iets koels vertrokken we, na een hartelijk afscheid van Nienke en haar medewerkers, naar de Elzentuin in Oud-Beijerland. Gelukkig op zo'n warme dag was dat een kort ritje volgens onze dame van de rol. En inderdaad; hemelsbreed slechts een aantal kilometers. Onze ladies wisten echter te verdwalen en zelfs met Adellijke aanwijzingen reed Queenie twee keer verkeerd. Eindelijk aangekomen in de Elzentuin zagen we dat de equipe van Lady Bird er al was, waarschijnlijk al een kan thee door hun keeltjes hadden laten glijden maar.........onze dame van de Rol en de haren waren ook nog niet gearriveerd!
Wat een verschrikkelijk mooi plekje is die Elzentuin. We hebben genoten van hun heerlijke thee,scones en sandwiches. De tuinen zijn prachtig,  heerlijk om in rond te dwalen of te picknicken.

Al met al ook dit was weer een Redhatdag met een gouden randje die! Namens alle ladies: dank je wel voor de organisatie lieve Vice-Queen Pieta.

Queeniegroetjes
Didi
Hoedjesdag
's Gravendeel, 10 juni 2006
Bijtanken in 't Bevertje
Dordrecht, maandag 19 juni 2006
Maandag 19 juni was het weer hoog tijd voor de Dordtse Adel om de keeltjes te laven en alle Royal nieuwtjes met elkaar uit te wisselen. En waar gaat dat beter dan in het Bevertje? We kunnen het nu gerust onze stamkroeg noemen. Maar natuurlijk wel onze Koninklijke Stamkroeg. Evenals vorige keren werden we weer hartelijk ontvangen door Hilda en Yvonne.

We kregen een "eigen"bel om ze te roepen als we ze nodig hadden. Je kunt dus wel zeggen dat we op onze wenken werden bediend, zelfs de terrasverwarming ging voor ons aan!

Het deed ons ook veel plezier om een aantal nieuwe chapterettes te verwelkomen. Dat zijn (op alfabetische volgorde) Ineke van Heeren alias Lady Lovebridge, Margretha Spaan alias Lady Blue, Jolet Speelpenning alias Lady Jo en Joke Wismans waarvan de Adellijke titel nog even geheim blijft. Van harte welkom, we zijn blij met jullie en we hopen veel plezier met elkaar te beleven. Het was zó gezellig dat het jammer was om het gebabbel te onderbreken om een voorstelrondje te doen en er moesten ook nog een paar plannetjes gesmeed worden, zo hadden Queenie Didi en Vice-Queen Pieta besloten.

Juist omdat het bijtanken zo gezellig en ongedwongen is, hebben we afgesproken om dit om een vaste avond in de maand te doen. De oneven maanden op de eerste maandag van de maand en de even maanden op de eerste woensdag van de maand zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om binnen te lopen.
Ank van Bokhoven, die zich al eerder had aangemeld, was er nu ook bij. Van harte welkom Ank en wat leuk dat je zondag ook deelneemt aan onze bricknick. Je hebt wel een heel byzondere reden om niet mee te gaan met de Jacominatocht: het opvangen van je kleinkind als je dochter eventueel zondag gaat bevallen van nummertje twee. Spannend hoor!

En nog iets heel byzonders: we hebben ons eerste Pinkhattertje! Van harte welkom Netty Boelsma die zich zelfs al een titel heeft aangeschaft: Lady Antoinette.

Helaas was onze hoffotogravin van de Jacht met vakantie en ook Queenie en Lady Pecunia waren hun camera vergeten en dat terwijl we 2 nieuwe chapterettes hadden.

Gelukkig hielpen de Bevertjes ons uit de brand en hebben we toch nog een foto van deze opnieuw weer hele gezellige bijtanksessie.
Bijtanken in 't Bevertje
Maandagavond 3 juli hebben we weer lekker bijgetankt in onze stamkroeg het Bevertje.

En wat was het leuk om zo’n grote enthousiaste groep Redhatters bij elkaar te hebben die weer groter was dan de laatste keer.
Brick-nick en
    Jacomina Cruise
Zondag 9 juli 2006
Wat een geweldige dag om te picknicken en te varen! Niet te warm, niet te koud, niet te zonnig en niet te bewolkt.

Om 12 uur stond de Koninklijk Pössl gereed samen met twee lakeien (de King en de Vice-King incognito) om de Dordtse Adel te voorzien van hapjes en drankjes. We startten de dag goed met een glas champagne en daarna werden we door onze lakeien voorzien van koele rosé, heerlijke sandwiches en voor de liefhebbers was er natuurlijk ook nog melk, karnemelk of frisdrank.

Het was een feest om te kijken naar al dat rood en paars, een aantal dames hadden hun nieuwe hoeden ontvangen van hoedenmaakster Nienke en liepen daar apetrots mee rond. Het was een gebabbel van jewelste en ik moet zeggen dat onze lakeien zich byzonder goed hielden onder al dat rood en paars. Zó goed dat Gravin van de Jacht besloot ze toe te spreken en ze te huldigen met een eremedaille.

Aan belangstelling hadden we geen gebrek, er werd veel gekeken, gezwaaid en er kwamen mensen naar ons toe om te vragen van welke club we waren.

Nadat onze buikjes rond waren, de fles op z’n kop stond, namen we afscheid van de lakeien en vertrokken voor de Jacominatocht. Eenmaal aan boord werden we ook weer aan alle kanten bewonderd, vragen werden op ons afgevuurd, foto’s gemaakt, zelfs van de voorbij varende boten. Het was dé gelegenheid om onze Adelijke Wuif te oefenen.

Om 17.45 uur meerden we af, namen nog een afzakkertje in het restaurant en vertrokken daarna moe maar voldaan huiswaarts. We hebben elkaar weer een beetje beter leren kennen en wat ik van iedereen hoorde: “het wordt steeds leuker!”

Ik wil iedereen bedanken voor hun gezellige aanwezigheid en toch even een extra bedankje voor onze Vice-Queen voor haar hulp bij het bereiden van de Bricknick en niet te vergeten de King en de Vice-King, onze twee lakeien. Jullie gaven ons uitje extra cachet

Bijtanken in 't Bevertje
Het gebabbel, de koffie, de drankjes, de gezelligheid... het was allemaal weer volop aanwezig. Vakantieverhalen, Lady Poppy had rode gehaakte handschoentjes megebracht die ze verlootte en wat was Lady Jo blij toen ze er een paar kreeg. Zij ging de volgende dag fietsen met de Limbostars en was van plan om ze die dag te dragen. Schrijf je nog een leuk verhaaltje over de dag met de Limbostars Lady Jo?
Woensdag 11 augustus hebben we lekker bijgetankt in het Bevertje waar we voor het eerst binnen de boel op stelten zetten (met alle medewerking van Yvonne, onze serveerster).

Het was heel leuk om Anneluus Haarsma welkom te heten bij de RitS. Zij had ons ontmoet tijdens de Jacominatocht en was direct enthousiast. Van harte welkom, leuk dat je meedoet Lady Ann (Anneluus) en wat zag je er beeldschoon uit met die mooie rode hoed!
Omdat ik iets eerder wegging dan de andere Ladies, had ik de kans om even door het raam naar binnen te gluren en wat was het een leuk gezicht: al die Rode Hoedjes rondom de leestafel die geanimeerd aan het praten waren met elkaar. Ik kijk al uit naar de volgende keer maar eerst gaan we naar Rotterdam, de dag van de Romantische Muziek, als het weer het toelaat. Tot zondag.

Queeniegroetjes
Didi
Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam
Zondag, 13 augustus 2006
En Romantisch was het! We vertrokken met een stralend zonnetje vanaf de Merwekade, Lady Jo en Queenie. Natuurlijk lag ons jacht al klaar en in Hendrik Ido Ambacht meerden we even aan om Lady Ann aan boord te halen. Ditzelfde tafereel herhaalde zich in Alblasserdam voor Lady Catherina. Het werd steeds vrolijker aan boord met die leuke Rode Hoedjes.
In Rotterdam zat Lady Pecunia ons al op te wachten en nadat we elkaar uitbundig hadden bewonderd, want we hadden ons natuurlijk in Full Regalia uitgedost, begaven we ons naar het park bij de Euromast. We waren een beetje vroeg dus we zijn begonnen met een heerlijk kopje koffie en jawel huisgemaakte CHOCOLADE- TAART!! (lijnen is tenslotte een verboden woord bij de RHS)

Daarna gingen we aan de wandel en kwamen binnen vijf minuten Gravin van de Jacht tegen samen met haar Graaf en zus en zwager. Zij was incognito dus niet met Rode Hoed deze keer maar in simpel zwart/wit dat haar welliswaar beeldig stond maar..... niets zo mooi als de Koninklijke Kleuren.

Na een kleine wandeling, vleiden we ons neer bij een orkestje die ons wilden bekoren met enkele werken van Bach. Niets dan goeds over Bach maar op dat moment werden we er een beetje giechelig van. Lady Catherina wist daar wel raad op. Zij had op advies van haar dochter Marieke, een fles rosé overgegoten in een spa-fles, plastic bekertjes meegenomen en daar hebben we even lekker zitten neuten.

Vervolgens was het flaneren, kijken en bekeken worden. Foto's maken maar ook vaak gefotografeerd worden. Het was één groot feest! Overal prachtig aangeklede mensen die met een glas wijn en een picknickmand in het gras zaten, mooie sfeervolle muziek en we kwamen ook de Funny Valentines en Anemone Ulimited uit Zutphen tegen.

Jenneke's Hoeden was aanwezig met een standje en natuurlijk werden alle Rode Hoedjes gepast en gekeurd.

Uiteindelijk verzeilden we ietwat vermoeid weer op het terras waar we een heerlijke bagel met , jawel, een fles rosé hebben genuttigd. Moe maar voldaan begaven we ons daarna weer naar ons jacht alwaar we gezelschap kregen van twee ladies van de Funny Valentines. Het bleek dat zij hun aansluiting gingen missen maar de kapitein was zo vriendelijk om speciaal voor deze Ladies een eindje om te varen. Tenslotte ben je van Adel of niet?

Lieve Ladies, weer een heerlijke dag waarop we een poosje kunnen teren. Tot de volgende meet!

Queeniegroetjes Didi

aantal pagina's 5
 [1]  [2]  [3]  [4]   [5]